Bedrijfsupdate winter 2023

Inhoudsopgave van: Bedrijfsupdate winter 2023

Categorie: Algemeen | Tags: dns, mastodon, PHP8, twitter

Mastodon

Er is veel gaande rondom twitter. Haatdragende tweets krijgen de overhand, journalisten worden verwijderd, Trump mag weer terug en alles op alles wordt gezet om nog meer geld uit gebruikers te slaan. We zijn overgestapt op mastodon. Mastodon werkt hetzelfde als twitter, maar is open source (en daar houden we van). Ook toont mastodon geen reclame en is het inlezen van toots (zo heet een tweet bij mastodon) heel makkelijk. We supporten mastodon via patreon om het gratis te behouden. Als jij van open source en vriendelijke gesprekken houdt en dat het liefst zonder reclame doet, doneer dan een paar euro per maand om het project in de lucht te houden als je dat kunt.
Hier vind je ons profiel: https://wp-social.net/web/@managedwphosting We gaan niet meer twitteren.

Van pingdom naar uptimerobot

Sinds jaar en dag gebruiken we pingdom voor onze externe testen naast ons eigen monitorings-systeem. Helaas is gebleken dat pingdom stopt met herhaalberichten als er iets mis is.
We hebben meerdere alternatieven bekeken en uit de shortlist kwam uptimerobot het beste uit de test (letterlijk en figuurlijk).
In navolging van onze overstap van twitter naar mastodon hebben we ook meteen onze statuspage aangepast. Hij is net zo saai als voorheen, maar heeft nu gepdated linkjes naar de uptimerobot statuspagina en toont de laatste mastodon berichten.
Een extra voordeel: je kunt je via de statuspagina inschrijven voor specifieke updates voor jouw server.

Onze presentatie over duurzaamheid en WordPress

Op 31 januari gaven we een presentatie over WordPress en duurzaamheid. Erg belangrijk, want welke site en bedrijfsactiviteit levert CO2-uitstoot op. Lees hoe je dit makkelijk kunt reduceren op onze meetup pagina. We geven je tips om zonder te programmeren te zorgen dat er minder robots je site telkens maar crawlen/spammen. Ook vertellen we hoe je betere code schrijft die slimmer en sneller laadt en vertellen we je hoe je je reizen leuker sneller en duurzamer maakt.

Wist je al dat het smartDC datacenter waar de meeste servers van ons staan sinds januari 2023 is begonnen met het leveren van restwarmte aan het nabijgelegen van-nelle kantoorgebouw? Dat scheelt 800.000 kuub aan gas per jaar! Stel je eens voor dat andere datacenters dit voorbeeld volgen!

Overstap van PHP 7 naar PHP 8

We zien dat veel websitegebruikers alvast de overstap hebben gemaakt naar PHP 8. Heel goed! Vergeet niet: op 2 maart gaan alle sites onherroepelijk om naar de laatste PHP serversoftware. PHP 8 is sneller en veiliger dan PHP 7, maar behoeft soms enkele codeaanpassingen in maatwerk of een wijziging van een zwaar verouderde plugin naar een andere meer recentere plugin. Zorg dus dat je ruim voor 2 maart je site zelf test of laat testen. Let ook op dat je zorgt dat je de betaalde plugins (licenties) elk jaar blijft betalen om zo de laatste software updates te krijgen.
Als je geen webmaster beschikbaar hebt: wij zijn in de huren om naar je maatwerk te kijken, maar ook hier: wees echt op tijd.

Testen

Dat we helemaal geweldig zijn, dat weet je als klant al. Maar nog toffer is het als anderen hier ook van horen. Als je zelf dus nog geen review hebt achtergelaten (of je netwerk hebt verteld hoe top wij zijn) doe dat dan even. Ondertussen hebben wij ons aangemeld op heel veel websites om flink aan de tand gevoeld te worden. Top-x.nl heeft onze dienstverlening op de proef gesteld en we staan inmiddels op de 2e plek in hun rijtje Beste Webhosting 2023. Top-X.nl is een vergelijkingssite met maar één doel: consumenten helpen bij het vereenvoudigen van hun aankoopbeslissingen om zo tijd en geld te besparen. Ze spenderen honderden uren aan onderzoek, het analyseren en het vergelijken van producten om een zo goed mogelijk advies te geven omtrent het beste product in een bepaalde categorie. Dus we zijn superblij dat zij ons zo goed waarderen.

Dienstenaanbod

We werken aan het aanbieden van consultancy diensten. Soms heb je even een expert nodig. Denk dan aan: snelheidsoptimalisatie, PHP fatal errors oplossen, maatwerk plugins maken, je site duurzamer maken of andere diensten. Stuur ons een mail als je hulp nodig hebt!

Premium DNS

Alle Ecommerce sites gaan we overzetten op premium DNS. DNS zorgt ervoor dat zodra jij een domeinnaam intikt jouw browser snel weet op welke server hij moet wezen. Met de nieuwe premium DNS ben jij beter bestand tegen aanvallen op de DNS servers en kun je ook DNSSEC beveiliging toepassen op je domeinaam. De premium DNS dienst is in een anycast dienst, dat betekent dat er een enorme set van snelle DNS servers is die jouw domein snel kunnen verwijzen.

Met de overgang van de normale DNS naar premium DNS haal je tot een 100% score op de internet.nl website tester van de Nederlandse overheid. Bekijk hier de testscore van de eerste klant op onze DNS dienst. Heb je geen Ecommerce hosting, dan is een upgrade mogelijk, zie de uitbreidingprijzen pagina voor de actuele prijslijst.

Eindelijk! De nieuwe proxyservers!

Zoals vorige zomer aangekondigd zijn we bezig met veel interne verhuizingen maar ook bezig met nieuwe proxy servers. De proxyservers gebruiken we voor caching, certificaten en extra firewalling.
Het is dus logisch om niet alleen aan de webservers te denken voor snelheid, maar ook aan de proxyservers.
We hebben in de afgelopen maanden uitvoerig getest en zijn er klaar voor om nu over te gaan op de nieuwe servers. Onze CDN draait er al op en de eerste sites zijn ook al over. Met de nieuwe opzet kunnen we ook makkelijker onderhoud doen zonder dat dit impact heeft op onze dienstverlening.

Nieuwe IP-adressen

Nieuwe? Ja nieuwe. De bestaande reeks IP-versie4 adressen (ipv4) in Rotterdam is in jan/feb dit jaar opgeraakt. Helaas biedt nog niet elke internetaanbieder (T-Mobile is er zo een) connectiviteit aan op de nieuwste versie (ipv6) waardoor we helaas nog onze hosting moeten aanbieden op ipv6 en de zwaar verouderde ipv4.
We zullen binnen enkele weken gaan starten met het omnummeren van de bestaande ipv4-reeks naar de nieuwe ipv4-reeks.

Tot slot, een nieuwe blogopzet

Dit was de oude blogopzet

We waren al een tijdje niet tevreden over onze grafische weergave van de blogarchieven op onze site. Afgelopen week hebben we tijd vrijgemaakt om de weergave aan te passen. Nu toont het blogplaatje meteen duidelijk en is het ook mobiel veel beter leesbaar omdat er nu beter gedacht is aan de responsiveness.

Dit is de nieuwe blogopzet

Wat vind jij van onze nieuwe nieuwe bloglayout?

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen