Bedrijfsupdate zomer 2022

Inhoudsopgave van: Bedrijfsupdate zomer 2022

Categorie: Algemeen , Meetups en WordCamps | Tags: opslag, review, website

Onze nieuwste website & reviews

We zijn heel blij met onze huidige site, die hadden we vorige update aangekondigd. Wil je ook een site helemaal op maat? Dan kun je eens kijken bij https://www.mediabrix.com

Op onze site hebben we een mooie plek voor het plaatsen van klantenervaringen. Heb jij ook een mooi verhaal? Neem even contact op !
Inmiddels krijgen we steeds meer Webwinkelkeur reviews, dank voor dit mooie cijfer !

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Gratis geld!

Nouja .. bijna gratis. Heb jij een vriend, collega of kennis die naar ons overstapt omdat jij ons zo goed vindt? Als er via jou nieuwe klanten komen krijg je een flinke beloning van ons! Alle voorwaarden (en dat zijn er echt maar 3 regeltjes) vind je hier.

Serververhuizingen

We zijn bezig enkele van onze NVME servers samen te voegen naar grotere en sterkere servers. Met de nieuwe inrichting zijn sites nog stabieler als er een andere site ineens heel veel rekenkracht vraagt, omdat elke site zijn eigen omgeving heeft en dus geisoleerd is van de rest. Concreet worden w098 samen met w135 de nieuwe w163, w156 samen met w096 de nieuwe w164 en tot slot worden w084 samen met w107 de nieuwe w165. Eind augustus zijn we begonnen met de interne verhuizingen. Daarnaast zijn we ook bezig om de proxies die we gebruiken voor caching, beveliging en certificaten anders in te zetten zodat ze nog meer performancewinst geven voor alle sites.

Mailinglijst, een stapje terug?

We werkten al niet meer met Mailchimp om zeker te zijn van de AVG/GDPR wetgeving en hadden vorig jaar de keuze gemaakt voor PHPlist. Dat deze software op eigen servers draaide was een enorm voordeel voor ons. De gebruikerservaring echter en het correct sturen van mailingupdates ging dusdanig slecht dat we alsnog hebben gekozen voor hosted (SAAS) software. De keuze is gevallen op Mailerlite. Een bedrijf uit Litouwen, dus alle data staat netjes binnen de Europese Unie. Deze keuze lijkt voor ons een stapje terug, maar alle rust die dit met zich meegeeft is het zeker waard.

WordCamps

We waren superblij dat er dit jaar weer een WordCamp Europe plaatsvond en werden helemaal happy van WordCamp Nederland. Op beide evenementen zijn we sponsor geweest en hebben we bijgedragen aan het WordPress project door middel van code en kennis-uitwisseling. Zien we je ook een keer op een WordCamp?

Nieuwe opslag op cluster 2

Inmiddels heben we al enkele servers omgezet van de oude opslag naar de nieuwe. We zijn namelijk bezig om de overstap te maken naar veilige en snelle ZFS opslag. Hiermee kun je meer lees en schrijfacties per seconde uit je website halen, en dat wil je!

Gestegen stroomprijzen en impact

Iedereen merkt het, de energieprijzen stijgen hard. Onze stroomprijzen voor de servers zijn helaas ook fors gestegen. We zetten onze servers altijd al in dat ze voldoende zijn uitgerust om interne uitval op te vangen en houden het processorgebruik goed in de gaten. Er zijn opties om de server zelf te kiezen voor energiebesparend, deze optie hebben we een tijd terug uitgetest, maar de impact op performance is helaas veel te groot. Onze servers in Rotterdam draaien volledig op SSD en NVME schijven, die vragen veel minder stroom dan de trage traditionele ronddraaiende magnetische hardeschijven. Wil je weten wat wij aan duurzaamheid doen? Check dan snel onze Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen pagina.

Om ook een impact te maken hebben we onze eigen site onder de loep genomen en zo bijvoorbeeld daarin aangegeven dat we geen Chinese bots meer willen zien op onze site. Dit naar aanleiding van een goede presentatie van Joost de Valk op WordCamp. We merkten dat er veel interesse is in het stoppen van bots en gaan hier heel binnenkort een energie/duurzaamheids-blogartikel over publiceren. We blokkeren al standaard een flinke honderd-tal aan user-agents op onze servers die niets te zoeken op websites. Dit helpt om te groeien in duurzaamheid en zorgt ervoor dat malafide bots je site niet kunnen bereiken.

Korting op betaalde plugins

Wellicht wist je het al, we hebben een losse site opgezet waar je met flinke korting plugins kunt kopen zoals GravityForms en WP all import PRO. Via ons kun je de volledige versies kopen voor een betaalbare prijs en ben je zeker dat er geen malware in zit. Beter voor je site, beter voor jouw bezoekers!

Tot slot

Is er iets waarvan je wilt dat wij een uitgebreid blogbericht gaan schrijven? Tip of opmerking? Laat het hieronder in de commentaren weten!

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen