Bedrijfsupdate zomer 2021

Inhoudsopgave van: Bedrijfsupdate zomer 2021

Categorie: Algemeen | Tags: avg, gdpr, maatschappelijk verantwoord ondernemen, mailchimp, preview, veiligheid, wachtwoord, website

Nieuwe website komt eraan!

We hebben er lang aan gewerkt, zeer binnenkort kunnen we eindelijk onze nieuwe site aan je tonen. Net als onze vorige site is deze ook gemaakt met de Gutenberg editor in combinatie met Advanced Custom Field blokken.

Klantenervaringen

Onze nieuwe site heeft plek om uitgebreide klantenervaringen te plaatsen. Ben jij heel blij met de overstap naar ons? Neem dan even contact op! We gaan dan kijken naar een mooi plekje op onze nieuwe site.

Mailinglijst wissel, van Mailchimp naar Phplist

Stiekem is dit blogbericht update een test of de nieuwe mailingsoftware goed werkt. Voorheen gebruikten we Mailchimp, een gratis online softwarepakket om makkelijk veel mensen tegelijk te kunnen mailen.
Mailchimp is een Amerikaans bedrijf en heeft servers op Amerikaanse bodem. Gezien de (zeker terechte) GDPR (ook bekend als AVG) is de "EU Privacy Shield" niets meer waard voor Amerikaanse diensten. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan dit Frankwatching artikel. Ictrecht.nl heeft ook enkele berichten die je wilt lezen, bekijk ze hier en hier.

Daarom hebben we een shortlist opgesteld van losse software die we op onze eigen servers konden draaien. De shortlist bestond uit: Mautic, PHPlist en Sendportal. Deze shortlist is gemaakt door te kijken naar de onder andere de volgende criteria:

Uiteindelijk hebbben we gekozen voor PHPList. Tot op heden bevalt het goed, maar eerlijk is eerlijk, de import functie is zeer beperkt. Als je mensen meteen wilt toekennen aan een of meerdere lijsten moet je kennis van de PHP programmeertaal hebben.

Uiteraard heeft niet ieder een eigen serverpark of programmeerkennis, hierbij geven we wat suggesties als je zelf wilt stoppen met Mailchimp:

Wil je meer weten over AVG proof hosting, lees dan deze pagina.

Sinds een van onze laatste updates kun je nu heel makkelijk je site bekijken als het domein nog niet actief is (of nog niet naar ons wijst). Meer informatie hiervoor vind je op onze developers pagina.

Serververhuizing naar volledig eigen servers

In het kader van zaken meer in eigen hand houden hebben we ook de laatste servers die niet op onze eigen serverhardware draaiden opgezegd en verhuisd naar onze eigen locaties ( Steenbergen en Rotterdam ). We hebben dan compleet zeggenschap over de software, updates en andere zaken. Ook staat hiermee geen data op externe servers.

Overstap van Dashlane wachtwoordkluis naar Bitwarden

Voor de opslag en het intern delen van sterke wachtwoorden gebruikten we voorheen Dashlane, een hosted dienst. Met enkele recente software updates was het voor onze werkzaamheden vrij onwerkbaar geworden. We hebben gekozen alles over te zetten naar de selfhosted Bitwarden. Hiermee staat de opslag ook op onze eigen servers.

Nieuwe algemene voorwaarden

In de toekomst gaan we onze algemene voorwaarden nazien en verduidelijken. Er staan nu bijvoorbeeld nog stukken in die gaan over maatwerk ontwikkeling, een overblijfsel van een van onze oudere voorwaarden.

Veel overnames in hostingland

Er zijn nog steeds veel overnames in hostingland. Zo is PCextreme verder aan het gaan onder Versio en Sohosted als Yourhosting. We lezen op webhostingtalk.nl en tweakers.net negatieve verhalen over een enorm verschil in klantenservice en stijgende prijzen rond of na overnames. De overnamelijst blijft maar groeien. Wij blijven volledig zelfstandig opereren en vallen niet onder een moederbedrijf.

Maatschappelijk verantwoord

MVO-plus, maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat vinden we heel belangrijk. We hebben er daarom een nieuwe pagina aan gewijd, het is zeker de moeite waard om onze MVO pagina even door te nemen!

Cluster 1 gewijzigd

Cluster 1 in Steenbergen is qua opzet gewijzigd, alles draait nu op ZFS opslag en de processoren plus het servergeheugen zijn sneller dan voorheen.

Betere onderlinge server-bescherming

Aanvallen op het internet zijn helaas aan de orde van de dag. Om deze reden hebben we onder andere verschillende niveau's firewalling ingesteld (IPS, WAF, netwerk firewalling) en het netwerk in segmenten opgedeeld. Ook gaan onze backups tot maanden terug. Voor de zekerheid hebben we nu ook interne serverpoorten (tussen servers onderling) volledig dichtgezet zodat bij infectie de verspreiding minder makkelijk kan verplaatsen.

Nieuw blog in de maak

Tot slot, binnenkort publiceren we een blog over het aanpassen van je WordPress thema. Stay tuned!

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!

One response to “Bedrijfsupdate zomer 2021”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Ervaringen van anderen