WordPress is goedkoop

Categorie: Algemeen , Veiligheid
Tags: backups, copywriter, goedkoop, hosted, hosting, onderhoud, plugins, user experience

Inhoudsopgave van: WordPress is goedkoop

Vaakgehoord: "WordPress kost niets / WordPress is goedkoop.", een interessante stelling (of mythe .. ) naar onze mening. Want .. waarom zou u voor een product kiezen wat je niets zou kosten? We splitsen het voor u uit.

De WordPress software zelf, WordPress Core

Correct! De software zelf is gratis te downloaden op WordPress.org en kost u helemaal niets.

Webhosting incl mail

Dit is een interessante stelling in "gratis en goedkoop"-land. U kunt namelijk kiezen om gebruik te maken van de hosted oplossing van WordPress -> aanmelden op WordPress.com en dan heeft u geen omkijken naar hostingkosten. Maar .. zodra u onder uw eigen domeinnaam wil werken in plaatsvan uwnaam.wordpress.com of email/DNS hosting nodig hebt gaat het alsnog geld kosten. Bekijk hier een vergelijking tussen deze oplossing en de self hosted oplossing: https://en.support.wordpress.com/com-vs-org/ en kijk hiervoor ook eens naar de duidelijke graphic: http://startbloggingonline.com/wp-content/uploads/2015/08/wporg-wpcom.jpg van Mike Wallagher http://startbloggingonline.com/wordpress-com-vs-wordpress-org-whats-the-difference/

De andere optie is bij een webhosting partij webhosting af te nemen incl mail. Vanzelfsprekend kost dit u geld. Maar geeft u wel veel meer vrijheiden dan puur gebruikmakende van WordPress.com, omdat u hier zelf uw eigen plugins en thema's kunt toevoegen. Dat is namelijk zeer gelimiteerd op de gratis hosted oplossing van WordPress.com. Kies dus voor een webhost die met u meedenkt, ook als uw site groeit.

Kies voor een webhost die kan lezen en schrijven met WordPress

 

Goede backups

Gratis inbegrepen bij WordPress.com, en gratis bij iedere goede webhost (dus ook bij ons). Er zijn webhosts die enkel server backups maken, het terughalen van een bestand uit een serverbackup kan vaak uren duren en veel geld kosten. Kies dus voor een webhost die account backups maakt met een lange retentie zodat u niet alleen van gisteren een backup hebt, maar van langer geleden ook nog.

Website layout / Webdesign / Logo

Gratis als men puur kijkt naar aanbod op bijvoorbeeld WordPress.org, maar kiest u voor een goede basis, dan zijn hier kosten aan verbonden.
Laat u niet meeslepen door de 40 dollar aanbod standaard thema's op themeforest, die zijn vaak van slechte (onderliggende-) kwaliteit en geven u vaak meer ergernis en problemen dan ze aan voordelen hebben. Kies bijvoorbeeld voor soliede oplossing van StudioPress (Genesis) of Woothemes.
Helemaal mooi is in inhuren van een webdesigner/webbureau die uw site op maat kan ontwerpen en ontwikkelen.

Plugins

Correct! Geheel gratis! … mits deze van WordPress.org afkomen. Er staan er duizenden. Er zijn ook zogenaamde Premium plugins zoals GravityForms welke weliswaar geld kosten, maar vele malen beter/sneller/mooier hun werk doen dan de gratis versies of alternatieven. Dit kan dus eenmalig of jaarlijks geld kosten. Indien u voor een Premium plugin kiest, let u dan op dat u kiest voor een lifetime support en updates pakket of dat u jaarlijks betaald. Doet u dit niet dan kunt u met de gebakken peren zitten indien er een veiligheidslek is en u geen updates meer mag krijgen. De kosten en (gevolg-) schade daarvan zijn vele malen hoger dan die paar euro per maand voor de plugin.

Kies voor een webhost die WordPress ondersteuning hoog in het vaandel heeft zitten

 

Belangrijk: Onderhoud

Ik stipte het net al aan bij het kopje plugins, en ik doe het hier nogmaals omdat het zeer zeer belangrijk is. Zorgdragen voor updates van WordPress Core, plugins en thema's is een absolute must. U kunt dit natuurlijk zelf doen, of aan een stagair uitbesteden. Wellicht beter om te kiezen voor een goede webhost die een en ander al voor u regelt en kan opzetten. Kies voor iemand die kan lezen en schrijven met WordPress en spreek af wat de taken zijn.

Last but not least: Copywriting / User experience (UX)

U kunt zelf uw teksten schrijven, maar het is soms beter niet op deze kosten te moeten drukken door zelf matige teksten te schrijven en hiervoor een professional in te zetten die u veel meer conversie kan geven. Idem voor de user experience, een paar aanpassingen kunnen u meer kliks en ingevulde contactformulieren opleveren, goed voor uw business!

Conclusie, is WordPress goedkoop?

Ja, WordPress kan goedkoop zijn, als u alles zelf kunt en consessies wil (en kan) maken op zaken als vrijheid. Maar wilt u een site die aansluit bij uw huisstijl en bedrijf .. een site die veilig op het net staat en voorzien van goede teksten? Kies dan een professional, hoewel het in eerste instantie wel geld kan kosten gaat uw site op termijn voor u werken en levert het gratis WordPress pakket u geld op.

Kies ook voor maatwerk WordPress inclusief steengoede backups, copywriter- en UX- support


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook het lezen!


Ervaringen van anderen

?>