WordPress onderhoud

Als je het hebt over onderhoud dan onderscheiden wij verschillende typen, namelijk:

  1. Serveronderhoud inclusief backups
  2. Netwerk en firewall onderhoud
  3. WordPress Core updates
  4. Plugin updates
  5. Thema updates
  6. TLS certificaten (https in je adresbalk)

We leggen deze punten hieronder kort uit zodat je kunt zien dat onderhoud voornamelijk door ons wordt gedaan en je veel geld (en ellende) kan schelen.

1. Serveronderhoud inclusief backups

Wij regelen alle onderhoud aan de servers, of je nu een shared hosting pakket hebt of een eigen server afneemt. Het is standaard inbegrepen. Servermonitoring is ook inbegrepen (vanaf 3 systemen!). Al onze servers leveren we dus managed af, je hoeft zelf geen kennis van systeembeheer te hebben.
Onze backups gaan tot zes maanden terug. Lees hier meer over onze backups.

2. Netwerk en firewall onderhoud

Ook inbegrepen zijn het onderhoud van het netwerk en de IPS en WAF firewalling. Daarnaast hebben we een boel regels op elke server om comment-spam te voorkomen en andere narigheid voor te zijn of te beperken.

3. WordPress Core updates

WordPress zelf, ook wel WordPress core genoemd onderhouden wij ook volledig voor je. Is er een update dan regelen wij dat je vanzelf de nieuwste versie krijgt. Je hoeft er niets voor te doen. Ook op feestdagen (en zeker bij een veiligheidsupdate) zorgen wij dat je de laatste veilige versie van WordPress hebt.

Wil je een mailtje krijgen als we een update gaan doen? Schrijf je dan in voor onze mailinglijst.

4. Plugin updates

Plugin updates regelen we elke dag in de ochtend, volautomatisch. Heb je dit liever niet, neem dan contact met ons op.
Belangrijk om te weten: we regelen de updates via WP-CLI, een handige commandline tool. Jij bent ten alle tijden verantwoordelijk dat, indien je betaalde plugins hebt, je deze ook blijft betalen, anders kunnen wij de updates niet draaien.

5. Thema updates

Buiten de standaard WordPress Core thema's zoals Twenty-Eleven, Twenty-Fifteen (en zo meer) ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud op je thema. Ook hier: als je een betaald thema hebt .. moet je deze steeds blijven hernieuwen.

6. TLS certificaten (https in je adresbalk)

Certificaten zijn enorm belangrijk. Ze versleutelen de lijn tussen de bezoeker van je site en onze servers. Wij ontzorgen je volledig qua installatie, aanvraag en verlenging van de Sectigo en Letsencrypt certificaten. Je hebt dus nooit meer omkijken naar certficaat onderhoud!

Conclusie

Tenzij je heel veel maatwerk hebt en geen gebruik maakt van een standaard WordPress Core thema heb je zelf geen onderhoud nodig aan je software, omdat wij een heleboel werk voor je uit handen nemen. Kies je voor betaalde plugins of een betaald thema dan is het belangrijk om te zorgen dat je je betaalde licentie ieder jaar verlengt.
Wil je iemand inhuren om periodiek updates te doen? Helemaal prima! In de meeste gevallen is die webmaster vele malen sneller klaar met zijn werk en scheelt dat jou weer geld.