Webshop met WordPress? Dit zijn 10 onmisbare plugins

Inhoudsopgave van: Webshop met WordPress? Dit zijn 10 onmisbare plugins

Categorie: WooCommerce webshop

Met WordPress als CMS kun je een geweldige webshop maken. Maar dat gaat niet vanzelf en het kan ook mislukken. Met deze plug-ins haal je het maximale uit je shop. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Weer een bestelling. En weer een en weer een! Droom je ervan slapend rijk te worden met een succesvolle webshop? Vergeet die droom dan snel, want een succesvolle webshop runnen is hard werken. 

Met WordPress begin je eenvoudig en snel een webshop. Maar dan ben je er nog niet. Want hoe zorg je ervoor dat klanten hem vinden, bestellen en terugkomen? Extra plugins helpen daarbij. 

Ontdek in dit artikel de 10 beste e-commerce plugins voor WordPress. Zo maak van je shop een doorslaand succes. 

1. E-commerce software

WordPress was van nature een blogplatform. Om van het CMS dat het tegenwoordig is een webshop te maken heb je aanvullende e-commerce software nodig. 

De bekendste en uitgebreidste e-commerce plugin voor WordPress is WooCommerce. Installeer je WooCommerce, dan beschik je direct over een uitgebreide webshop waaraan je eenvoudig producten kunt toevoegen. 

Het interessante van WooCommerce dat er honderden uitbreidingen voor bestaan. Bijvoorbeeld voor betalingen met iDeal, automatische facturen, downloadbare producten etc. 

Welke functionaliteit je ook zoekt, de kans is groot dat er een plugin voor WooCommerce bestaat. 

Alternatieven voor WooCommerce. WooCommerce is niet de enige e-commerce software voor WordPress. Een interessant alternatief is BigCommerce

BigCommerce was altijd stand-alone webshopsoftware. Maar sinds 2018 is er ook een plugin voor WordPress, waarmee je beiden systemen kunt combineren. 

BigCommerce is wel betaald en WooCommerce gratis. Daarom is het pakket vooral interessant voor grotere webshops met heel veel verkopen en data. 

Verkoop je alleen digitale producten, zoals e-books? Kijk dan eens naar Easy Digital Downloads. Het is een eenvoudige versie van WooCommerce en misschien heb je er al genoeg aan. 

Voor de verkoop van abonnementen is MemberPress. Hiermee regel je de toegang tot bijvoorbeeld je eigen online cursussen of membership-site. 

2. Mollie Payments for WooCommerce

Heb je een webshop, dan wil je ook betalingen kunnen ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld via Mollie. 

Wereldwijd betalen de meeste mensen met creditcard of PayPal. In Nederland is iDeal het populairste en veel platforms ondersteunen dit standaard niet. Mollie biedt uitkomst. 

Mollie opereert als tussenpartij. Het bedrijf int voor jou betalingen, bijvoorbeeld via iDeal, creditcard of Mistercash. Dit geldt krijg je automatisch op je eigen rekening, minus de bemiddelingskosten. Voor een iDeal-betaling is dit € 0,29 per transactie.

Met de plug-in Mollie Payments for WooCommerce bied je snel verschillende betaalmogelijkheden aan. En kun je beginnen met geld verdienen. 

Alternatieven. Mollie is niet de enige partij die betaaldiensten aanbiedt. Kijk ook eens naar Pronamic Pay.

3. GravityForms 

GravityForms is de beste formulieren plugin voor WordPress. Maar je kunt er veel meer mee. Zo kun je zelfs een complete mini-shop maken met Gravity Forms.

Met een extra koppelings-plugin voeg je een product en mollie betalingsmogelijkheid toe aan een formulier. Ook kun je GravityForms met een add-on automatisch facturen laten sturen. Ideaal dus, als je slechts weinig producten verkoopt. 

Doe je iets met formulieren in je webshop (en wie doet dat niet)? Installeer dan zeker GravityForms. 

Tip. Koop GravityForms met flinke korting via Managed WP Hosting.  

4. OptinMonster

Aan ‘kijken, kijken en niet kopen’ heb je niets in een webshop. Geef bezoekers daarom een extra duwtje met een lead generation plug-in als OptinMonster. 

Met Opt-in Monster maak je in een paar muisklikken pop-ups, floating bars en andere bewegende elementen voor je website.

De plug-in beschikt over meer dan 50 plug-ins die je kunt aanpassen. Bied potentiële klanten zo bijvoorbeeld korting via een pop-up, als ze je site wegklikken. Misschien kun je ze toch nog verleiden? 

Alternatieven. Voor OptinMonster zijn er tientallen alternatieven. Bekijk hier een waardevol overzicht

5. Yoast / All in One SEO

Voor de meeste websites en webshops is Google de grootste verkeersbron. Bezoekers via zoekmachines zijn bovendien erg gemotiveerd. Ze zoeken op dat moment zelf wat jij te bieden hebt. Maak daarom je webshop SEO-proof. 

WordPress is van nature behoorlijk zoekmachine vriendelijk. Met een plug-in als Yoast SEO of All in One SEO voeg je extra SEO-functionaliteiten toe. 

Yoast is bekend van de gekleurde bolletjes. Geef je bij een product een zoekterm op waarop je wilt scoren? Dan laat de plug-in zien of de term op de juiste plekken in de tekst voorkomt. 

All in One SEO biedt soortgelijke mogelijkheden, maar ziet er net even anders uit. Het maakt dan ook niet zoveel uit welke plugin je gebruikt. Als je maar bewust nadenkt over SEO en zoektermen, de woorden waarop je gevonden wilt worden. 

6. TrustPulse 

Sociaal bewijs is enorm belangrijk als je wilt verkopen. Mensen zijn kuddedieren en twijfelen we, dan gaan we op het oordeel van soortgenoten af. Met TrustPulse speel je slim in op dit principe. 

TrustPulse toont meldingen als iemand iets doet op je site, zoals een product bestellen.
Dit versterkt het gevoel van betrouwbaarheid en FOMO (fear of missing out).

Als anderen van jouw producten profiteren, willen zij dat ook. Dat maakt TrustPulse tot een eenvoudige en effectieve plug-in. 

Alternatieven. Bekijk meer sociaal bewijs plug-ins voor WordPress

7. Cart Recovery voor WordPress

Vult een geregistreerde gebruiker zijn winkelmandje, maar rekent hij of zij niet af? Laat Cart Recovery dan automatisch een e-mail sturen. Met de pro-versie kun je e-mail content afstemmen op de gebruiker en kortingscodes toevoegen. 

Cart Recovery werkt naadloos samen met o.a. WooCommerce en Easy Digital Downloads.

8. Judge.me Product Reviews voor WooCommerce

Als verkoper vind je je producten natuurlijk fantastisch. Maar vinden kopers dat ook? 

Laat het ze zelf zeggen met de een product review plug-in. 

Met Judge.me Product Reviews voeg je eenvoudig een beoordelingssysteem toe aan WooCommerce. 

Kopers kunnen rechtstreeks hun beoordeling toevoegen via e-mail. Ook kun je ze belonen met een kortingsbon, speciale badges en nog veel meer. 

Productbeoordelingen op je site zorgen voor sociaal bewijs, meer interactie en vertrouwen in je webshop. Bovendien is unieke content goed voor SEO. Benut daarom de kracht van productbeoordelingen. 

Alternatief. Customer Reviews for WooCommerce doet vrijwel hetzelfde en is volgens gebruikers net zo goed. 

9. Wholesale Suite

Een interessante manier om je opbrengsten te vergroten is wholesale (groothandel). Tussenhandelaren kunnen je producten met korting kopen en doorverkopen. Zo krijg je meer inkomsten en vergroot je je bereik. 

In WooCommerce kun je standaard geen groothandelsprijzen toevoegen aan producten. Na installatie van de plug-ins van Wholesale Suite kan dit wel. 

Met Wholesale Suite geef je o.a. groothandelsprijzen op voor kopers van een minimum aantal producten. Ook kun je functies aan- en uitzetten voor verschillende soorten klanten en het registratieproces voor tussenhandelaren automatiseren.

Verkoop je zowel aan particulieren als bedrijven? Dan is Wholesale Suite wellicht interessant voor jou. 

10. Sucuri Firewall 

WordPress is het populairste CMS ter wereld. Daarom nemen hackers het systeem vaak onder vuur. Er is altijd wel een site of shop die zijn beveiliging niet op orde heeft. 

Met Sucuri Firewall kun je je WordPress e-commerce site beschermen tegen o.a. brute force aanvallen, malware, DDoS attacks en meer. Sucuri blokkeert aanvallen voor ze je server bereiken. Daardoor blijven je site en de gegevens van gebruikers veilig. 

Kies voor de betaalde PHP addon https://sucuri.net/website-security-platform/signup/, naast de gratis plugin.

Realiseer je wel dat een firewall je site altijd vertraagt. Daarom werkt Managed WP Hosting standaard met 2 factor authenticatie, interne WAF firewalling en onder andere automatische updates. Dit maakt een extra firewall onnodig. 

11. Bonus: WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Verkoop je producten via WooCommerce, stuur dan automatisch een factuur mee bij de bevestigingsmail. WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips regelt het in een paar klikken. 

De plugin werkt met eenvoudig aanpasbare sjablonen. Ook kun je instellen wanneer klanten een factuur of pakbon ontvangen. Via de back-end kun je verder facturen downloaden en uitprinten. Wel zo handig voor je administratie. 

De basisversie van WooCommerce PDF Invoices is gratis. Daarnaast zijn er betaalde uitbreidingen die extra mogelijkheden toevoegen. Met 5 sterren op wordpress.org is dit echt een onmisbare plug-in.§

12. Bonus: Cartboss text messages

Cartboss is onze laatste onmisbare plugin voor je WordPress webshop. Met Cartboss stuur je bestaande en nieuwe klanten eenvoudig SMS-berichten. 

Attendeer terugkerende bezoekers bijvoorbeeld op niet afgeronde bestellingen. Trek ze alsnog over de streep met een kortingscode. Of breng ze via een tekstbericht op de hoogte van speciale aanbiedingen. 

Volgens de makers hebben tekstberichten een open ratio van 98% en een ROI van meer dan 1000%. Dat klinkt wat enthousiast, maar al is het maar de helft, dan is het nog een geweldige investering. Probeer Cartboss daarom zeker uit voor je webshop.  

Conclusie

De beste WordPress webshop is een kale webshop. Want die laadt het snelste en biedt hackers weinig kans om binnen te dringen. Wil je van je site een verkoopsucces maken, dan kun je echter niet om plug-ins heen. 

In dit artikel delen we 12 onmisbare WordPress e-commerce plugins waar wij enthousiast over zijn. Installeer ze niet zomaar, maar vraag je eerst af welke functionaliteit je mist. Kijk daarna naar mogelijke oplossingen en kies wat het beste voor jou werkt. 

Besteed tot slot niet te veel tijd aan het spelen met e-commerce plug-ins. Hoe verleidelijk dat ook is. Want je webshop wordt pas echt een succes als je biedt wat mensen zoeken en online opvalt. Steek daar dus de meeste tijd in en laat je webshop groeien. Elke dag opnieuw. 

Welke plugin mag er volgens jou absoluut niet missen?

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen