Zekerheid kun je nooit genoeg hebben: met onze backups zit je altijd goed

Hoe goed de hosting van je WordPress website ook is: er kunnen altijd dingen mis gaan. Je wist per ongeluk zelf belangrijke gegevens. Een plugin update maakt je site kapot. Of er is een stroomstoring op kantoor die roet in het eten gooit. Het gevolg: data weg. Gelukkig heb je nog een back-up. Toch?

Bij Managed WordPress Hosting beseffen we maar al te goed hoe lastig zo’n technische kink in de kabel kan zijn. En hoe vervelend de gevolgen voor je bedrijf kunnen zijn. Het is daarom goed om te weten dat wij ook wat back-up faciliteiten onze zaakjes meer dan goed voor elkaar hebben. Wij maken en bewaren altijd goede back-ups voor je. We vertellen je er graag meer over.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Retentie: wat is dat?

Een veelgehoorde term die gebruikt wordt als het gaat om back-uppen is ‘retentie’. Maar wat is dat eigenlijk? De back-up retentie geeft aan hoeveel dagen je ‘terug in de tijd’ kunt gaan om een reservekopie van je gegevens terug te (laten) zetten. Met een back-up retentie van bijvoorbeeld zeven dagen kun je dus tot maximaal een hele week terug in de tijd gaan om om opgeslagen gegevens terug te halen of te herstellen (‘restoren’).

Tot zes maanden zekerheid

Onze retentietijden van backup gaan gelukkig verder terug dan alleen de laatste week. Ben je klant van ons dan kun je standaard tot een maand terugbeschikken over dagelijks gemaakte, volledige back-ups. Na die maand bewaren we al vanaf het Growing pakket tot drie maanden terug een tweewekelijks gemaakte reservekopie van je database. Wil je nog verder terug? Vanaf drie maanden maken we maandelijks nog database back-ups voor de Ecommerce en Dedi pakketten die tot een half jaar terug een veilige plek op onze servers krijgen en is het mogelijk om extra 2-uurlijkse database backups te maken. Zekerheid voor alles!
Terugzetten van de laatste nachtelijke database backup kun je zelf makkelijk doen en kost je niks. Daarnaast maken we ook full bare metal backups. Die bevatten de complete werkende server. Mocht om een of andere reden onze failover setup niet werken omdat er iets fysieks stuk gaat dan hebben we snel een nieuwe werkende server vanaf 0 opgezet vanaf de bare metal backups.

Backuppen kost niets extra

Een lange retentietijd is een belangrijk voordeel. Maar daar laten we het niet bij. Want die back-ups kosten je niets extra. Niet in geld, want we brengen er niets voor in rekening, maar ook niet in opslagruimte op onze servers. De lange back-ups tellen namelijk niet mee in jouw dataverbruik. Helemaal mooi als je weet dat we back-ups zelfs dubbel maken. We slaan een tweede backup op op een geheel andere locatie in Nederland. Die extra zekerheid is goed voor je nachtrust en goed voor je portemonnee.

Doe het (gedeeltelijk) zelf!

Wil je een keer zelf een back-up maken of terugzetten? Geen probleem. Dat kan heel eenvoudig. Een mailtje of telefoontje naar onze helpdesk of een bezoekje aan het klantenpaneel is voldoende om een automatische back-up terug te (laten) zetten. We ontvangen dan een sms met het spoedbericht, nemen contact met je op en gaan direct voor je aan de slag. Ook na kantooruren of in het weekend. Natuurlijk kun je ook zelf buiten ons systeem om een back-up maken. Als je weet wat je doet tenminste. Anders kunnen daar haken en ogen aan zitten. En van die ‘handige’ WordPress back-up plugins? Zijn we geen extreme fan van. Want als je het doet, doe het dan goed!

Ook zekerder dan zeker zijn? Join the club!

Zoek jij ook een webhost die nét even verder voor zijn klanten gaat? Die als het eens écht nodig is dag en nacht voor je klaar staat? Zoek dan niet verder en kom er bij!

Ik wil ook direct zekerheid met goede hosting back-ups