Zelf makkelijk WordPress problemen oplossen met WP Safe Mode

Inhoudsopgave van: Zelf makkelijk WordPress problemen oplossen met WP Safe Mode

Categorie: Handige tip , Plugin | Tags: debug, makkelijk, oplossing

Een goede website die effectief voor jou werkt, vereist meer dan alleen het bouwen en online plaatsen ervan. Regelmatig onderhoud aan de website uitvoeren voorkomt een hoop problemen. Er zijn verschillende taken die je zelf kunt uitvoeren, zoals het updaten van de website, het kiezen en vervangen van plugins wanneer ze niet meer worden onderhouden, het zorgen voor regelmatige back-ups en het implementeren van extra beveiligingsmaatregelen. Daarnaast is het ook belangrijk om een betrouwbare hostingpartij te kiezen, aangezien zij een grote rol kunnen spelen in dit proces. Toch blijft het onderhouden van je website een samenwerking tussen jou en de hostingpartij. Het is essentieel om te begrijpen welke services jouw hostingpartij aanbiedt en ervoor te zorgen dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor eventuele problemen die buiten hun bereik vallen, of om deze problemen door professionals te laten oplossen.

Maar zelfs als alles netjes is onderhouden kunnen er wel eens problemen ontstaan. Er bestaan verschillende tools die je dan kunt gebruiken om deze problemen te onderzoeken en verhelpen. 1 van die tools is de plugin WP Safe Mode. Dus als je zelf je website onderhoudt, kan het interessant zijn om verder te lezen zodat jij precies weet hoe je deze plugin kunt installeren en gebruiken om het probleem wat je tegen komt te kunnen oplossen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Wat is WP Safe Mode?

WP Safe Mode is een functie waarmee je tijdelijk je website kunt bekijken met specifieke plugins uitgeschakeld of ingeschakeld, evenals het overschakelen naar een ander thema. Dit heeft geen invloed op andere gebruikers of bezoekers van de website, die de normale website blijven zien met alle actieve plugins.

Wanneer kun je WP Safe Mode gebruiken?

WP Safe Mode is handig wanneer je problemen ervaart op je website die mogelijk verband houden met een plugin of het actieve thema. Als je nog steeds kunt inloggen op je website, kun je WP Safe Mode gebruiken om deze problemen op te lossen zonder handmatig via FTP of de File Manager te hoeven werken.

Met WP Safe Mode kun je bijvoorbeeld de oorzaak vinden van:

Hoe installeer je WP Safe Mode?

Stap 1: Log in op je WordPress Dashboard
Stap 2: Ga naar Plugins -> Nieuwe Plugin en zoek naar WP Safe Mode
Stap 3: Klik op installeren

Stap 4: klik nu op activeren

Hoe gebruik je WP Safe Mode

Stap 1: Kies het thema wat je wilt gebruiken

Stap 2: Kies de plugins die je actief wilt hebben

Stap 3: Sla de instellingen op

Stap 4: De ‘safe mode’ wordt pas actief als je klikt op Enable Safe Mode (Only Me). Je kunt de ‘safe mode’ ook voor de hele website actief maken met de knop Enable Safe Mode (Site), maar dit zal veel minder vaak voorkomen.

Stap 5: Zodra je de 'veilige modus' hebt ingeschakeld en een ander thema hebt gekozen dan het actieve thema, en geen plugins hebt geactiveerd (die niet nodig zijn voor de test), kun je controleren of de eerder ervaren fout nog steeds optreedt. Als de fout niet meer voorkomt, kun je concluderen dat het probleem te maken heeft met het thema of de plugin. Vervolgens kun je één voor één de thema's en plugins inschakelen en testen of de fout terugkomt. Op deze manier kun je achterhalen welk specifiek thema of welke plugin de fout veroorzaakt.

Stap 6: Verwijder het desbetreffende thema of plugin die de fout veroorzaakt en installeer hem opnieuw. Komt de fout dan nog voor? Dan kun je eventueel de plugin- of themabouwers vragen om een oplossing. Er kan ook een alternatieve plugin beschikbaar zijn, dan kun je overwegen die te gaan gebruiken.

Conclusie

Het onderhouden van een goed functionerende website vereist regelmatig onderhoud en aandacht voor problemen die kunnen ontstaan. WP Safe Mode is een handige tool waarmee je tijdelijke wijzigingen kunt aanbrengen in je website, zoals het uitschakelen van specifieke plugins of het wijzigen van het thema, om problemen te diagnosticeren. Door stapsgewijs thema's en plugins in te schakelen, kun je achterhalen welke specifieke component de fout veroorzaakt. Met WP Safe Mode kun je jouw website efficiënt onderhouden en mogelijke problemen snel oplossen, waardoor je een betere gebruikerservaring kunt bieden aan je bezoekers.

Featured image credits: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen