Webhosting bestellen: houd hier rekening mee!

Inhoudsopgave van: Webhosting bestellen: houd hier rekening mee!

Categorie: Algemeen | Tags: hosted, hosting, managed hosting, shared hosting, webhoster, webhosting, website

Wil je webhosting bestellen? Dan struikel je over de aanbieders. Hoe kies je de beste? Let op deze punten en voorkom een miskoop.

Dat er zoveel webhosting-aanbieders zijn, is niet zo gek. Want wil je een website, dan is hosting onmisbaar. Zonder hosting kun je je site niet op het web tonen. De ene aanbieder is echter de andere niet.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Wat doet een hostingprovider?

Laten we bij het begin beginnen. Want wat doet een hostingprovider eigenlijk? Een hostingprovider als ManagedWPHosting beheert de websites van duizenden klanten. De provider zorgt dat:

Voor deze service betaal je een bedrag, variërend van enkele tot duizenden euro’s per maand. Betaal je een paar euro, dan is de kans groot dat er geen backups zijn, of dat je de provider niet kunt bellen.

Hoeveel kost het hosten van een website?

De kosten voor het hosten van een website variëren en zijn afhankelijk van onder andere:

Wil je betaalbaar beginnen? Dan is de downloadbare versie van WordPress en shared hosting een goede keuze, zoals de GO WordPress hosting van ManagedWPHosting.

Je sluit een eenvoudig hostingpakket af bij een provider en installeert WordPress als sitesysteem. Vervolgens zet je je site helemaal naar je hand, met teksten, afbeeldingen en video’s. Instappakketten zijn er al vanaf enkele euro’s per maand.
Gaat je website lopen en krijg je steeds meer bezoekers? Dan heeft dit vaak gevolgen voor de betrouwbaarheid en snelheid. Dat is het moment om over te stappen op een uitgebreider hostingpakket, zoals de NVME WooCommerce hosting van ManagedWPHosting.

Waar moet je op letten bij het bestellen van webhosting?

De prijzen voor webhosting-diensten verschillen flink. Waar verklaart het verschil tussen goedkope webhosting en premium aanbieders? En waar wil je op letten bij het bestellen van een pakket? Dit zijn de belangrijkste punten.

Uptime (betrouwbaarheid)

Als je een website hebt, wil je dat hij het altijd doet. Dit heet in hostingtermen ‘uptime’. Een betrouwbare provider investeert in snelle servers en stabiele netwerkverbindingen.

Echt snelle hosting bereik je met onze LiteSpeed hosting. Daarom draait op al onze business servers LiteSpeed met wereldwijde CDN voor je afbeeldingen en andere mediabestanden. Kleinere site? Kies dan voor onze GO paketten met Litespeed serversoftware. Met LiteSpeed draait je WordPress website 2x zo snel en zijn flinke pieken in verkeer geen probleem. Zelf ervaren? Vraag dan nu een gratis test aan.

Gratis demo aanvragen


Verkeer/Bandbreedte

Verkeer en bandbreedte heeft te maken met het aantal bezoekers dat je site mag verwerken. Een drukke site belast de server zwaarder, en daar moet je extra voor betalen.

Gebruik je op je site zware bestanden, zoals video’s en podcasts? Dan heb je meer bandbreedte nodig dan als je alleen tekst plaatst. Kijk voor je hosting afsluit goed naar eventuele beperkingen voor het aantal bezoekers.

💡 Belangrijk. Per extra seconde laadtijd van een webpagina, verlies je globaal 20% van de bezoekers. Na 4 seconden wachten haakt dus 80% van de mensen af! Kies daarom altijd een provider die een snelle laadtijd garandeert en met je kan meedenken over extra snelheid.

Soort hostingpakket

Hostingpakketten zijn er in verschillende varianten. Begin je net, dan is shared hosting een veilige en voordelige keuze.

Bij shared hosting deel je de server met andere gebruikers, en dit bespaart kosten. Nadeel is dat je van elkaar afhankelijk bent. Trekt de ander veel bezoekers, dan laadt jouw site mogelijk trager.

Een tweede optie is een virtual private server (VPS). Deze server is privé, dus echt van jou. Dit houdt wel in dat je hem volledig zelf moet inrichten en onderhouden.

Een ideale tussenvorm is Managed Hosting van ManagedWPHosting. De investering is relatief laag en wij regelen alle technisch zaken, zoals updates, beveiliging en een supersnelle laadsnelheid.

Hostingpakketten bekijken


Database en bestandsbeheer

Bijna alle website-software – zoals WordPress – werkt tegenwoordig met een database. Om deze software te installeren heb je een hostingpakket met database nodig.

Ook is het prettig als je zelf zoveel mogelijk kunt aanpassen aan de site. Dit kan onder andere via bestandsbeheer, dat kan soms nog via het verouderde FTP, maar steeds vaker via het veilige SSH of SFTP. Controleer voor je een hostingpakket afneemt, waar je zelf wel en niet toegang toe hebt.

Kennis van je CMS

Het is prettig als je hostingprovider specialist is in de website-software die je gebruikt. Bij ManagedWPHosting zijn we expert in WordPress. Dit betekent dat we je site pro-actief optimaliseren en beveiligen voor dit populaire CMS. Dit voorkomt fouten en garandeert een optimale werking. Gaat er toch iets mis, dan grijpen we snel, krachtig en gericht in.

Gratis webhosting verhuisservice

Heb je al een website en wil je die verhuizen naar een andere hostingprovider? Dan kan er het nodig misgaan. Regelt jouw nieuwe provider de verhuizing, dan heb je er geen omkijken naar. Ideaal dus.

Bij ManagedWPHosting maak je gebruik van een uitgebreide verhuisservice. In de meeste gevallen is deze helemaal gratis.

Goed gevoel bij de hostingprovider

Mensen doen het liefste zaken met mensen die ze aardig vinden. Kies daarom een provider waar je je prettig bij voelt. Hoe spreken ze je aan? Reageren ze snel op vragen? En hoe gaan ze om met je privacy en data? Stuk voor stuk belangrijke vragen.

Technische ondersteuning bij hosting

Het laatste belangrijke onderscheid heeft te maken met support. Doet je website het niet meer, of leggen hackers hem plat? Dan wil je zo snel mogelijk iemand spreken die het probleem voor je oplost. Helemaal als je er zakelijk van afhankelijk bent, zoals bij een webshop.

Bij een partij als ManagedWPHosting werken uitsluitend experts, die alles weten van WordPress. Bij een incident of storing herstellen we het probleem voor je. Ook maken we dagelijks een back-up van je site, tot 6 maanden terug. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Vergelijk je webhosting aanbieders bewust en bespaar veel geld

Ben je op zoek naar een (nieuwe) hostingprovider? Zorg er dan dus in elk geval dat je hosting voldoet aan deze criteria:

Dan is de basis gelegd en kun je groeien met je site.

Jouw WordPress website kan veel sneller!

Je weet nu alles over webhosting en waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Heb je een WordPress website en baal je van de snelheid van je huidige provider? Test dan onze gratis demo, en ervaar het verschil.

Gratis demo aanvragen

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen