Wat is hosting en waarom heb je het nodig?

Inhoudsopgave van: Wat is hosting en waarom heb je het nodig?

Categorie: Algemeen , Managed hosting | Tags: hosted, hosting, managed hosting, shared hosting, webhoster, webhosting, webshop, website

Webhosting is onmisbaar als je een website wilt lanceren. Maar wat is hosting nu precies en wanneer heb je het nodig? Ontdek het in dit blog.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Wat wat is hosting?

Hosting verwijst op het online opslaan van een website, app of data op een server. De server is 24/7 met internet verbonden en bezoekers kunnen de bestanden daar opvragen.

De meeste mensen gebruiken hosting om hun website of blog te delen via internet.

Hoe werkt hosting precies?

Hosting werkt met een server. Deze krachtige computer is altijd verbonden met internet. Neem je hosting af bij een provider? Dan reserveer je ruimte op de server. Hier kun je vervolgens bestanden opslaan, bijvoorbeeld van je WordPress website.

Typt een bezoeker je domeinnaam in, dan vraagt zijn of haar browser de bestanden op bij de server. De browser toont de site of downloadt het opgevraagde bestand.

Wanneer heb je hosting nodig?

In theorie kun je zelf je website hosten. Daar heb je wel uitgebreide technische kennis voor nodig. Zo moet je een server opzetten, configureren en optimaliseren. Ook moet je server 365 dagen met het internet verbonden zijn. In de praktijk is dit onhandig, complex en duur. Daarom kiezen veel mensen voor een hostingprovider, die deze taken op zich neemt en ervoor zorgt dat jij je op jouw passie kunt richten.

Wat doet een hostingprovider?

Een hostingprovider zoals ManagedWPHosting beheert de websites van honderden klanten.

Een hostingprovider zorgt ervoor dat:

Hoeveel kost het hosten van een website?

De kosten voor het hosten van een website variëren en zijn afhankelijk van onder andere:

Wil je goedkoop beginnen, dan zijn de downloadbare versie van WordPress en shared hosting goede keuzes. Instappakketten zijn er al vanaf enkele euro’s per maand.

Gaat je website lopen en krijg je steeds meer bezoekers? Dan heeft dit vaak gevolgen voor de betrouwbaarheid en snelheid. Dat is het moment om over te stappen op een uitgebreider hostingpakket.

Hostingpakketten bekijken

Hoe vergelijk je hosting aanbieders?

Een hostingbedrijf vinden is niet moeilijk, maar hoe vind je de beste? Investeer daar echt tijd in, want het kan je een hoop ergernissen besparen. Let bij je zoektocht op de volgende punten.

Betrouwbaarheid en uptime

Goedkoop is vaak duurkoop, en dat geldt ook voor hosting. Een aantal jaar geleden bestookte een groep hackers een voordelige Nederlandse hostingprovider. Websites van klanten deden het niet meer, en het duurde tot 3 dagen voor het probleem was opgelost. Ben je zakelijk afhankelijk van je site? Dan zijn de gevolgen desastreus.

Laat je dus niet leiden door de laagste prijs, maar kies voor kwaliteit.

Laadsnelheid

Internetters hebben een hekel aan trage sites. Duurt het laden van een pagina langer dan 4 seconden? Dan haakt 80% van de mensen af. Daarnaast speelt websitesnelheid ook mee in jouw ranking binnen Google. Welke provider je ook kiest, een goede laadsnelheid van je website is een must!

Online vind je verschillende reviews van providers, waarbij snelheid een belangrijk criterium is. Veel hosters bieden daarnaast een eigen snelheidstest aan, waarmee je de responstijd zelf kunt ervaren. ManagedWPHosting biedt zelfs een gratis demo.

Gratis Demo aanvragen

Ondersteuning

Wat wil je bij webhosting zelf doen en wat wil je uitbesteden? Bepaal het vooraf, voordat je een pakket afneemt. Dan kun je gerichter zoeken en vergelijken.

Jouw WordPress website kan veel sneller!

Je weet nu alles over webhosting en waarom het belangrijk is. Ben je benieuwd of onze WordPress hosting echt zoveel sneller is dan je huidige hosting? Test dan onze gratis demo.

4563 WordPress website-eigenaren werven dagelijks meer klanten met onze hostingpakketten. Ervaar nu zelf hoe snel je WordPress-hosting kan zijn. Vraag een Gratis Demo aan.

Gratis Demo aanvragen

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen