Managed WordPress Hosting

Wij zijn een webhost met échte kennis van
WordPress zaken, ook als het om maatwerk gaat.

Onze kernpunten

 • Support waar je écht blij van wordt
 • Snelle servers in Nederland
 • Backups altijd lang bewaard
 • Veilige WP installatie

Waarom goedkope VPS hosting eigenlijk te duur is


Krijg automatisch een mailtje bij een nieuw blog-bericht

"Ja maar bij partij X kost een VPS maar 10 euro per maand".

Dat horen wij bij Managed WP Hosting nog wel eens. Geeft niet, we snappen dat het lastig vergelijken is. Dus leggen we je graag uit waar je goed op moet letten om de juiste vergelijking te kunnen maken wanneer je kiest voor VPS.

Goedkope VPS: verdiep je eerst goed

Natuurlijk kijk je altijd naar je kosten en wil je niet te veel betalen. Je hebt per slot van rekening al zoveel regelmatig terugkerende kosten. Toch is het goed om je te verdiepen in wat je krijgt wanneer je kiest voor goedkope VPS hosting.

Wat mag je verwachten?

Het lijkt allemaal zo makkelijk: je kiest een hostingprovider die VPS levert en klaar. Alles is inwisselbaar, dus selecteer je op prijs en kies je de goedkoopste. Logisch toch? Niet dus. Hoewel je misschien geen verschil merkt qua prestaties, ga je het merken zodra er problemen zijn met de servers. En wanneer jouw klant met de opmerking komt dat zijn website offline is. Want daar was jij nog niet van op de hoogte. Oh, oh!

Enkel de virtuele server, geen systeembeheer

Dat jij niet weet dat een website down is, komt omdat je bij die goedkope VPS hosting geen site monitoring krijgt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je krijgt voor die prijs alleen de virtuele server tot je beschikking, verder ben je zelf verantwoordelijk voor zaken als:

 • Server beheren (managen)
 • Preventie/beveiliging
 • Installatie van nieuwe software
 • Backups

Dat zul je dus zelf moeten regelen. En je kunt vast wel bedenken wat dat je kost, niet alleen financieel, maar ook qua tijd. Is het dan nog wel zo goedkoop?

Geen kopzorgen over je servers

Daarom leveren wij alleen managed VPS hosting, ook bij de goedkope pakketten. Die zijn daarmee minder goedkoop dan degenen die het echt als budgethosting aanbieden, maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Of eigenlijk: daarmee voorkom je wat. Hoofdpijn en kopzorgen over je servers. Daar hoef jij je namelijk niet meer druk over te maken.

VPS inclusief backups en systeembeheer

Omdat je geen backups en systeembeheer krijgt, kan een hostingbedrijf het heel goedkoop aanbieden. De onmisbare zaken die juist het meeste geld kosten zijn namelijk niet inbegrepen:

 • Data-opslag (back-ups)
 • Stroom voor de data-opslag
 • Systeembeheer

Als je een beetje weet wat deze onderdelen kosten, kun je zelf uitrekenen wat je dat nog gaat kosten. Bij ons is VPS hosting daarom inclusief. Daarmee is onze 'goedkope VPS' natuurlijk duurder dan die van de concurrenten. Als je alle kosten inclusief rekent, wordt dat echter een ander verhaal. Daarom is het zaak dat je niet alleen goed weet wat je betaalt, maar vooral ook waarvóór.

Bereken zelf het totale kostenplaatje

Ben je op zoek naar goedkope VPS, zorg dat je dan alle noodzakelijke zaken meerekent. Bereken zelf het totale kostenplaatje, inclusief systeembeheer en data-opslag van de backups. En houd bij de backups ook rekening met de bewaartermijn, vaak is die tot 7 dagen terug, bij Managed WP Hosting is dat tot 6 maanden terug.

IJzersterke beveiliging en backups tot 6 maanden terug

Hackers worden steeds slimmer en hebben het regelmatig gemunt op WordPress websites, omdat WordPress het meest gebruikte CMS ter wereld is. Daarom zetten wij in op ijzersterke beveiliging. En gaat er iets mis, bijvoorbeeld bij updates, dan kun je bij ons terugvallen op backups tot wel 6 maanden terug. Wil je meer weten over onze veiligheidsmaatregelen of heb je andere vragen over onze hosting? We staan je graag te woord met antwoorden op al jouw vragen.

Goedkoop is meestal duurkoop, ook bij VPS

Bedenk dus altijd goed wat je wilt. Ben je zelf technisch genoeg en vind je het leuk om systeembeheer te doen? Dan kun je prima goedkope VPS hosting afnemen zonder alle toeters en bellen. Heb je het veel te druk om naast jouw werkzaamheden ook nog eens serverbeheer uit te voeren? Dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen met een VPS van een tientje per maand.

Geplaatst in Algemeen Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Krijg automatisch een mailtje bij een nieuw blog-bericht
Domeinnaam checker

Lees vorig bericht:
Drie alternatieven voor hosted mail

Hosted mail biedt mogelijkheden voor bedrijven, maar is een complexe dienst om aan te bieden. Het vereist waterdichte veiligheid, continue...

Sluiten