Waarom goedkope VPS hosting eigenlijk te duur is

Inhoudsopgave van: Waarom goedkope VPS hosting eigenlijk te duur is

Categorie: Algemeen | Tags: backups, beheer, goedkoop, goedkope, server, systeembeheer, vps

“Ja maar bij partij X kost een VPS maar 10 euro per maand”.

Dat horen wij bij Managed WP Hosting nog wel eens. Geeft niet, we snappen dat het lastig vergelijken is. Dus leggen we je graag uit waar je goed op moet letten om de juiste vergelijking te kunnen maken wanneer je kiest voor VPS.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Goedkope VPS: verdiep je eerst goed

Natuurlijk kijk je altijd naar je kosten en wil je niet te veel betalen. Je hebt per slot van rekening al zoveel regelmatig terugkerende kosten. Toch is het goed om je te verdiepen in wat je krijgt wanneer je kiest voor goedkope VPS hosting.

Wat mag je verwachten?

Het lijkt allemaal zo makkelijk: je kiest een hostingprovider die VPS levert en klaar. Alles is inwisselbaar, dus selecteer je op prijs en kies je de goedkoopste. Logisch toch? Niet dus. Je gaat het merken zodra er problemen zijn met de servers of als je vragen hebt. En wanneer jouw klant met de opmerking komt dat zijn website offline is omdat de server niet meer werkt. Want daar was jij nog niet van op de hoogte. Oh, oh!

Enkel de virtuele server, geen systeembeheer

Dat jij niet weet dat een website down is, komt omdat je bij die goedkope VPS hosting geen site monitoring krijgt. Daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je krijgt voor die prijs alleen de virtuele server tot je beschikking, verder ben je zelf verantwoordelijk voor zaken als:

Dat zul je dus zelf moeten regelen. En je kunt vast wel bedenken wat dat je kost, niet alleen financieel, maar ook qua tijd. Is het dan nog wel zo goedkoop?

VPS of VDS?

Een VPS wordt geleverd met een vCore, oftewel een gedeelde core van de servernode. Stel een servernode heeft 16 cores, dan kun je daar 32 (of meer) VPS-en op zetten die weliswaar een vCore krijgen, maar ze moeten hem delen als er meer vraag is. Als er dus al 16 VPS servers met ieder 1 vCore heel druk zijn dan hebben de overige 16 ook recht op de processor. Gevolg -> je deelt de processorcores alsnog en jouw VPS is trager!

Een VDS krijgt gegarandeerde toegang tot de processorcores en deelt die met niemand. Op een servernode met 16 cores kun je dus daarom NIET aan het zogenaamde overselling doen. Het maximaal toewijsbare is 16 cores, meer is niet mogelijk. Het is dus het slimst om te kiezen voor gegarandeerde prestaties en dus niet te delen zoals met een VPS. Wij bieden enkel VDS servers aan.

Geen kopzorgen over je servers

Daarom leveren wij alleen managed VDS hosting, ook bij de goedkope pakketten. Die zijn daarmee minder goedkoop dan degenen die het echt als budgethosting aanbieden, maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Of eigenlijk: daarmee voorkom je wat. Hoofdpijn en kopzorgen over je servers. Daar hoef jij je namelijk niet meer druk over te maken.

VDS inclusief backups en systeembeheer

Omdat je geen backups en systeembeheer krijgt, kan een hostingbedrijf het heel goedkoop aanbieden. De onmisbare zaken die juist het meeste geld kosten zijn namelijk niet inbegrepen:

Als je een beetje weet wat deze onderdelen kosten, kun je zelf uitrekenen wat je dat nog gaat kosten. Bij ons is VDS hosting daarom inclusief. Daarmee is onze ‘goedkope VDS’ natuurlijk duurder dan die VPS van de concurrenten. Als je alle kosten inclusief rekent, wordt dat echter een ander verhaal. Daarom is het zaak dat je niet alleen goed weet wat je betaalt, maar vooral ook waarvóór.

Bereken zelf het totale kostenplaatje

Ben je op zoek naar goedkope VPS, zorg dat je dan alle noodzakelijke zaken meerekent. Kies bewust voor een VDS en bereken zelf het totale kostenplaatje, inclusief systeembeheer en data-opslag van de backups. En houd bij de backups ook rekening met de bewaartermijn, vaak is die tot maar enkele dagen terug, bij Managed WP Hosting is dat tot 6 maanden terug.

IJzersterke beveiliging en backups tot 6 maanden terug

Hackers worden steeds slimmer en hebben het regelmatig gemunt op WordPress websites, omdat WordPress het meest gebruikte CMS ter wereld is. Daarom zetten wij in op ijzersterke beveiliging zoals firewalling, (meer dan) dubbel uitvoeren van de onderdelen en versiebeheer op WordPress. En gaat er iets mis, bijvoorbeeld bij updates, dan kun je bij ons terugvallen op backups tot wel 6 maanden terug. Wil je meer weten over onze veiligheidsmaatregelen of heb je andere vragen over onze hosting? We staan je graag te woord met antwoorden op al jouw vragen.

De meeste servers die we aanbieden zijn virtueel, ze draaien op een fysieke server ( een node ) die verbonden is met meerdere servers. Valt bijvoorbeeld de dubbele voeding van de fysieke server uit, dan neemt een andere node het automatisch over. Zo hebben we je ruimte gereserveerd op andere nodes, dus geen zorgen over langdurige hardwareuitval.

Goedkoop is meestal duurkoop, ook bij servers

Bedenk dus altijd goed wat je wilt. Ben je zelf technisch genoeg en vind je het leuk om systeembeheer te doen? Dan kun je prima goedkope VPS hosting afnemen zonder alle toeters en bellen. Heb je het veel te druk om naast jouw werkzaamheden ook nog eens serverbeheer uit te voeren? Dan kun je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen met een VPS van een tientje per maand.

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen