9 voordelen van managed hosting: haal écht alles uit je site

Inhoudsopgave van: 9 voordelen van managed hosting: haal écht alles uit je site

Categorie: Algemeen | Tags: backups, hosting, managed hosting, managedwordpress, plugins, shared hosting

Managed website hosting

Website hosting bestaat in verschillende varianten. Maar hoe kies je het beste pakket en wat zijn de voordelen van managed hosting? Je ontdekt het in dit artikel.

Hosting is onmisbaar als je een website online wilt zetten. Een hosting provider zet je site op zijn server, waarna bezoekers hem 24/7 kunnen opvragen. Dat klinkt eenvoudig, maar er komt meer bij kijken. Er zijn namelijk talloze hostingpakketten en varianten. Uiteenlopend van shared tot managed hosting.

Kies je de verkeerde hosting, dan heeft dat impact. Je website is mogelijk traag of slecht beveiligd. Of je hostingpakket is onnodig duur en ingewikkeld. Dit ondervang je met managed hosting.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Wat is hosting eigenlijk?

Het internet is een gigantisch netwerk van met elkaar verbonden computers (webservers in een datacentrum). Via verschillende netwerken en aanbieders kunnen mensen en machines informatie aanbieden, opvragen en versturen. Bijvoorbeeld een document, software of website.

Bij webhosting huur je een stukje webruimte op een webserver. Daarop kun je de bestanden plaatsen die je website vormen. Is dat gelukt, dan kan voortaan iedereen je website online bezoeken.

💡 Tip. ManagedWPHosting biedt diverse hosting pakketten aan.

Wat is het verschil tussen shared en managed hosting?

Hostingproviders bieden hun hostingpakketten aan in verschillende varianten. Begin je net, dan is shared hosting een veilige keuze. Je deelt de server met andere klanten, dit bespaart kosten.

Een nadeel van shared hosting, is dat gedeelde servers sneller overbelast kunnen raken. Trekt een andere site heel veel bezoekers en laad hij daardoor trager? Dan heb jij daar mogelijk ook last van.

Bij shared hosting zorgt de hosting provider dat de webserver up-to-date is. Zelf ben je verantwoordelijk voor het updaten van je site.

Ben je technisch onderlegd, dan is een eigen virtual private server (VPS) wellicht een optie. Deze virtuele server moet je volledig zelf inrichten, en dat is best complex. Ook ben je zelf volledig verantwoordelijk voor onderhoud en updates. Dit moet je dus constant bijhouden.

De ideale tussenvorm is Managed Hosting van ManagedWPHosting. Bij deze variant regelt de hosting provider alle technisch zaken. Denk aan updates, firewalls, beveiliging en het verbeteren van de snelheid. Zo beschik je altijd over een supersnelle en veilige site, waar hackers niet inkomen.

Bekijk onze hosting pakketten

5 technische voordelen van managed hosting

Managed hosting heeft technische en zakelijke voordelen. We beginnen bij de technische voordelen.

I. Serverbewaking
Hackers zijn voortdurend op zoek naar kwetsbaarheden in online systemen. Goede hostingproviders controleren hun servers constant op onregelmatigheden, om grotere problemen te vermijden.

Constante serverbewaking zorgt bij managed hosting voor een hogere uptime, de tijd dat je site in de lucht is. Er zijn nauwelijks storingen en bezoekers kunnen altijd bij je terecht.

II. Beveiliging
Beveiliging is cruciaal voor het optimaal beveiligen van servers. Een hoogwaardige managed hosting-provider voert onder andere deze taken uit:

Kies je specifiek voor ManagedWordPressHosting? Dan hebben programmeurs veel ervaring met potentiële beveiligingsproblemen bij deze software. Bovendien stemmen ze de techniek volledig af op dit CMS. Dit garandeert een vlekkeloze werking.

III. Managed opslag
Groeit je website, dan heb je steeds meer opslag nodig. Je wilt bovendien dat de provider die data veilig opslaat in Nederland. Bij managed hosting denkt de provider met je mee en kun je de opslagcapaciteit vergroten.

IV. Optimaliseren database
Websites werken met een database. Naarmate een site langer bestaat, raakt die steeds voller en dit vertraagt je site. Gelukkig zijn er technieken om databases sneller en effectiever te maken. Een gedreven hostingprovider is constant op zoek naar verbeteringen.

V. Back-ups
Dataverlies is kostbaar en mogelijk zelfs strafbaar. Daarom is het essentieel dat de provider je website super goed beveiligt, en voortdurend back-ups maakt. Mocht er ooit iets mis gaan, dan ben je zo snel mogelijk weer online. En vertrouwelijke informatie komt niet in de verkeerde handen terecht.

💡 Tip. ManagedWPHosting bewaart backups standaard voor 6 maanden.

4 zakelijke voordelen van managed hosting

Managed hosting heeft ook de nodige zakelijke voordelen. We sommen ze graag voor je op.

I. Hosting die precies bij je past
Elke website is anders. Goede managed hosting biedt meer dan standaard oplossingen. Een partij als Managed WP Hosting denkt met je mee, en stemt de hosting volledig af op je wensen en doelen. Nu en in de toekomst.

II. Lagere kosten
Door een hostingpakket volledig af te stemmen op je wensen, bespaar je geld. Wellicht zijn er meer voordelige aanbieders, maar die zijn doorgaans 'penny wise and pound foolish'. Je bespaart op de korte termijn een paar centen, om bij een tegenslag vele euro's te verspillen. Doe het dan meteen goed.

III. Bespaar tijd
Succesvolle mensen doen vaak weinig dingen heel goed. Je kunt tenslotte niet overal de beste in zijn. Probeer je het toch? Dan kost het veel tijd, en word je nooit zo goed als iemand die er fulltime mee bezig is. Besteedt je hosting daarom uit aan experts die weten wat ze doen. De tijd die je bespaart, kun je veel nuttiger gebruiken.

IV. Professionele support
Heb je vragen over de hosting van je website, dan is het fijn als er iemand met je meedenkt. Een van de voordelen van managed hosting, is dat de ondersteuning uitstekend is. Zo zijn de helpdeskmedewerkers van Managed WP Hosting zelf actief als webbouwer en WordPress-developer. Je kunt altijd bij ze terecht voor vragen en advies.

💡 Tip. ManagedWPHosting biedt een gratis demo aan (incl. kosteloos advies)

Managed hosting met een beperkt budget

Laten we er niet omheen draaien, managed hosting heeft niet alleen voordelen. Eén van de nadelen is de investering. De directe maandelijkse kosten van managed hosting zijn doorgaans hoger, omdat je het onderhoud uitbesteedt. Dit scheelt je wel weer kosten voor een webmaster/webbouwer die maandelijks updates voor je uitvoert en backups maakt.

Is je budget beperkt? Leg je uitdaging dan voor aan de hostingprovider. Er zijn vrijwel altijd oplossingen te bedenken, en goede hosting is vaak betaalbaarder dan je denkt. Zeker als je je realiseert hoeveel kostbare (werk)tijd je bespaart, met een dienst als managed hosting.

Managed hosting: profiteer nu van de voordelen

Professionele managed hosting is beter, sneller en veiliger. Je hebt geen omkijken naar het onderhoud van je server en geeft hackers geen kans. Daardoor houd je tijd over om je te concentreren op echt belangrijke zaken. Zoals het maken van waardevolle content voor de mensen die je wilt bereiken. Kies daarom voor kwaliteit en ontdek de voordelen van managed hosting.

Ik wil overstappen naar Managed Hosting

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen