Sinds vandaag scannen we actief op zwakke gebruikersnamen zoals "admin". Deze zwakke standaard namen worden vaak bij bruteforce pogingen geprobeerd en zijn dus niet bevorderlijk voor uw website veiligheid.

Ondanks dat de Limit Login Attempts plugin op het moment van schrijven 2 jaar geleden voor het laatst is geupdated is dit wellicht de beste plugin om bruteforce-login-pogingen bij te houden en af te zwakken: https://wordpress.org/plugins/limit-login-attempts/

Alle WordPress gebruikers die administrator rechten hebben en waar een gebruiker is gevonden met een zwakke naam gaan voortaan deze melding zien:

Admin username notice

 

Bekijk snel het overzicht van onze hosting pakketten


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • Onze keus: een veilige keus

  Algemeen

  Snelheid, veiligheid en ondersteuning: daar staan wij voor bij ManagedWPHosting. Hoe wij dat garanderen? Door volledig zelfstandig te opereren. Wij vallen niet onder een grote paraplu van andere webhostingbedrijven. En werken liever met een eigen server inplaats van een gehuurd exemplaar van iemand anders. Dit maakt dat wij in staat zijn onze eigen keuzes te […]

 • Gebruikersnamen via REST API niet meer publiek

  Veiligheid

  Sinds WordPress 4.7.1 is het mogelijk om via een standaard link op je WordPress site alle gebruikersnamen (en nog meer gegevens) in te zien.

 • WordPress Veiligheid: 2 Factor Login

  Veiligheid

  Wij vinden veiligheid erg belangrijk. Zo belangrijk dat we je WordPress site standaard al extra beveiligen met een 2 factor login (2FA).