#thequestforspeed: website speed test in je WordPress dashboard

Inhoudsopgave van: #thequestforspeed: website speed test in je WordPress dashboard

Categorie: The quest for speed | Tags: cache, dashboard, Google Page Speed, loading time, opslag, performance, snelheid, speed, widget

Je websitebezoekers verwachten een snelle website. De laadtijd van jou webpagina’s is dus essentieel. Die laadtijd kun je testen in diverse online PageSpeed tools, maar waarom zou je, als die ook gewoon in je WordPress dashboard staat? We leggen je er graag alles over uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Direct inzicht in hoe snel je website laadt

Super handig toch, dat je niet meer naar een online website speed test hoeft? Als klant van Managed WP Hosting is dat alvast voor je geregeld. Iedere keer dat je inlogt in WordPress, vind je een helder overzicht met de snelheid van jouw website in je dashboard.

In 2 stappen naar jouw overzicht

Het is zo makkelijk, in slechts 2 stappen zie jij hoe de snelheid van jouw website ervoor staat:

  1. Log in op je WordPress website
  2. Scrol in je dashboard naar beneden, tot je het blok ‘Your site intelligence’ ziet

Simpel toch? En dan zie je 3 blokken met informatie.

Wat haal je uit die 3 blokken?

Wat staat er nu in die 3 blokken en wat kun je ermee? We nemen ze even met je door:

1. Google PageSpeed performance

Hier zie je de PageSpeed voor jouw website in vergelijking met het gemiddelde van al onze andere klanten. De blauwe staaf in de staafdiagram is jouw website en de zwarte is het gemiddelde van de andere websites. Daarnaast zie je hoe jouw website door de speedtest komt voor zowel mobiel als desktop. Hoger is beter, je wilt zo dichtbij 100 komen als mogelijk.

Deze website doet het dus beter dan gemiddeld op zowel mobiel als desktop.

Googles PageSpeed test is wel erg kritisch

Het is wel goed om je te realiseren dat de Google PageSpeed een heel kritische test is. De score van rond de 60 op mobiel lijkt misschien niet zo goed, maar is in Googles speed test zo slecht nog niet. Ga daarom vooral uit van het vergelijk met onze andere klanten. Dat geeft een realistischer beeld.

2. Loading time performance

Hier vind je de laadtijd van WP Core in vergelijking met de andere websites op Managed WP Hosting. In dit geval is een lagere score beter. Het gaat tenslotte om hoe snel je website laadt en we willen natuurlijk een zo snel mogelijke website.

Eerste request versus gecachte website

In de Loading time performance staan weer 2 staafdiagrammen waarin jouw website wordt vergeleken met onze andere klanten. De eerste geeft weer hoe snel jouw website laadt wanneer iemand ‘m voor de eerste keer bezoekt. De tweede is voor een tweede bezoek, wanneer jouw website gecacht is en dus geheid sneller laadt.

Er staat ook nog bij wat de winst is van de gecachte website ten opzichte van een eerste bezoek. En da’s niet mals, zoals je hierboven ziet.

3. Site limits

De klokmeters in het blok ‘Site limits’ geven aan hoeveel ruimte je nog hebt op onze server (‘Server storage’) en hoeveel data er wordt opgevraagd door al jouw bezoekers op je website (‘Datatransfer’). En het spreekt eigenlijk voor zich dat je alert moet zijn zodra je in het oranje komt. En natuurlijk dat je echt actie moet ondernemen wanneer je in het rood schiet.

Je ziet hier dat de serveropslag (‘Server storage’) net over de helft zit en dat het met de gegevensoverdracht (‘Datatransfer’) wel helemaal prima zit.

Let wel: dit zijn momentopnames die een dag eerder zijn gemaakt. De serveropslag zal niet zomaar fors veranderen. De gegevensoverdracht echter verschilt per dag, omdat die afhankelijk is van het aantal bezoekers naar je website.

Check je eigen websitesnelheid, en snel een beetje

Heb je al gekeken hoe jouw website het doet? Kijk nu in je dashboard en check je eigen websitesnelheid. Als je klant bent bij Managed WP Hosting dan hè? Nog geen klant? Als dit onderdeel in je dashboard niet de reden is, dan wel dat wij gegarandeerd de snelste WordPress hosting van Nederland. Test het zelf.

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!

3 responses to “#thequestforspeed: website speed test in je WordPress dashboard”

  1. Ik had 't inderdaad al gezien. En nu nét gelezen dat ik alles ook goed had geïnterpreteerd. Het was dus geen wishful thinking: de boel draait gewoon echt tip top 🎉

    Dankjewel, voor dit blog én de snelheid 😁👍

    Groeten, Renée

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Ervaringen van anderen