Snelle hosting: niet alleen belangrijk voor je klanten

Inhoudsopgave van: Snelle hosting: niet alleen belangrijk voor je klanten

Categorie: The quest for speed , WooCommerce webshop | Tags: dedicated, e-commerce, hosting, learndash, NVME, snelheid, webshop, WooCommerce

Als je zelf surft op het internet blijf je wellicht niet lang hangen bij een trage website. Er is vast een concurrent waar het sneller kan, toch? En wie heeft er – zeker online – tijd om te zitten wachten? Je begrijpt dat ook jouw doelgroep zo denkt. Een snelle website is dus uitermate belangrijk voor leads en conversie, zeker als je een e-commerce website hebt. Maar wist je dat snelle hosting daarnaast veel effect heeft op je ranking bij zoekmachines?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Het belang van snelle hosting

Iedereen kent de frustratie van een traag ladende website of een video die maar niet verder komt dan de eerste paar seconden. Het resultaat? Je gaat op zoek naar een andere site. De snelheid van een website is daarom één van de belangrijkste factoren. Niet alleen is e-commerce haast niet mogelijk met een trage website. Zoekmachines nemen eveneens de snelheid mee als ranking factor. Hoewel er veel factoren invloed hebben op de snelheid van je website, speelt hosting een erg grote rol. Een goede hostingpartij zorgt op deze manier voor snelle hosting:

Soorten hosting

Naast bovenstaande zaken, heeft het soort hosting invloed op de snelheid van je website.

Shared hosting

Bij shared hosting staan meerdere websites op dezelfde server, soms wel honderden. Je deelt dus ook alle resources met je ‘buren’. Heeft één van hen een fors aanhoudende piekbelasting? Dan ervaar jij daar de nadelen van: jouw website is op dat moment trager.

Veel mensen met een kleine website kiezen voor shared hosting. Meestal vanwege de lage prijs. Heb je een website waarbij ranking wat minder belangrijk is, zoals bijvoorbeeld een persoonlijke blog? Dan is shared hosting een prima keuze.

VPS hosting

Bij VPS hosting huur je een virtuele server, binnen een gedeelde fysieke server. Ondanks dat je in werkelijkheid ‘buren’ hebt die ook een VPS hebben op dezelfde fysieke server, ervaar je hier geen hinder van als die al hun processorcapaciteit volledig nodig hebben. VPS hosting is een goed alternatief wanneer je zelf een server wilt inrichten, maar geen fysieke server kunt of wilt aanschaffen of huren. Daarnaast kan een VPS server makkelijk aangepast worden met meer geheugen (RAM) of processorkernen (CPU).

NVME hosting

NVME staat voor Non Volatile Memory Express. NVME is een interfaceprotocol dat men speciaal ontwierp voor Solid State Drives (SSD’s). NVME draagt gegevens over via een PCIe verbinding, wat ervoor zorgt dat er een erg snelle opslag mogelijk is. Enterprise SSD schijven halen 600 MB per seconde, NVME kan met gemak tot 2000 a 3000 MB per seconde, en heeft vele malen snellere toegangstijden. Dit merk je in de laadtijd van je website: deze wordt vele malen sneller dan met 'standaard' enterprise SSD hosting. Het is zelfs sneller dan Litespeed servers (die al 2x sneller zijn dan standaard apache servers).

Snel, stabiel en betrouwbaar

NVME hosting is niet alleen supersnel maar ook ontzettend stabiel. Door te kiezen voor NVME hosting ben je zeker van een betrouwbare performance. Ongeacht hoe groot je website is en ongeacht het aantal bezoekers. Een bijkomend voordeel van NVME hosting, is dat je zelfs ingelogd kunt blijven cachen. Dit zorgt eveneens voor een hogere snelheid. Ideaal dus als je bijvoorbeeld werkt met een online leeromgeving zoals Learndash of als je met e-commerce software werkt zoals WooCommerce.

NVME shared hosting

Bij NVME shared hosting zit je niet met veel anderen op eenzelfde server, ManagedWPHosting hanteert een harde limiet van 15 websites. Wil je niet alleen een snelle website, maar heb je ook veel dataverkeer nodig? Bij NVME shared hosting krijg je elke maand 400 GB dataverkeer. Zo heb je alle ingrediënten voor een degelijke, snelle en optimaal draaiende website of webshop.

NVME dedicated hosting

Heb je een e-commerce website en wil je jouw concurrenten letterlijk en figuurlijk te snel af zijn? Dan is NVME dedicated hosting de juiste keuze. Sneller dan dit kan niet: minimaal 10 x sneller dan standaard hosting! Bij NVME dedicated hosting heb je een eigen server, alleen voor jouw website. Bovendien krijg je elke maand opnieuw extreem veel dataverkeer: maar liefst 1 TB!

Heb je nog vragen over de snelheid van je website? Of wil je graag weten wat voor jou de meest geschikte hosting is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen