Je hebt een mooie WooCommerce webshop op supersnelle optimale WooCommerce hosting (NVME servers, CDN, varnish). Toch zie je dat je niet veel meer snelheid uit je site kunt persen. Gebruik je de plugin Facebook for WooCommerce met de "Messenger" ? Overweeg deze eens uit te zetten.

De Facebook for WooCommerce plugin kan de Facebook pixel voor je installeren, en je producten synchroniseren. Ook kun je de chat optie (Messenger) aanzetten.

Er is echter een probleem .. deze Facebook Messenger optie zorgt er voor dat je site op iedere pagina 1 MB aan data extra moet binnen halen, met meer dan 40 extra bestandsverzoeken naar Facebook. Dat zijn verzoeken waar jij en de webserver waar je shop staat geen invloed op hebben.

Bekijk de impact van Messenger

Om de aantallen goed te zien, bekijken we de waterval chart van GTmetrix. Deze waterval is vrij lang dus we hebben er een flink stuk tussenuit geknipt zodat je het in twee delen kunt zien.

Stuk GTmetrix waterval van alle Facebook verzoeken
Een klein stukje van de waterval verzoeken naar het facebook domein
Stuk GTmetrix waterval waarin je ziet dat de helft van alle verzoeken en data naar facebook gaat
Je ziet dat Facebook messenger de helft van de data en aantallen verzoeken voor zijn rekening neemt

Gtmetrix scores en laadtijd

De berekende data als Messenger aan staat

GTMetrix: 2.9 seconde, 1.99 MB, 113 verzoeken

De berekende data als Messenger uit staat

GTMetrix: 1.5 seconde, 1.03 MB, 72 verzoeken

Conclusie

Het is duidelijk dat de impact van deze plugin aanzienlijk is, je totale site laadtijd kan zo maar met de helft omlaag gaan. Nog geen klant bij ons? Dan moet je zeker kijken naar onze WooCommerce hosting, je krijgt er 1 uur gratis optimalisatie en advies bij!

Wil je ook iedere seconde uit je site persen of heb je eigenlijk nooit een Messenger chat? Overweeg dan om de plugin uit te zetten, dat kan makkelijk via WooCommerce -> instellingen -> Facebook -> Messenger. En voila! Meer snelheid!

Wat voor chat plugin gebruik jij? Weet je ook de impact op je site's snelheid?


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • Kaartjes WordCampNL WCNL2016 zijn te koop!

  WordCampNL

  De kaartjes voor het WordPress event van het jaar zijn beschikbaar! Mede mogelijk gemaakt door ManagedWPHosting.nl die ook dit jaar weer trotse sponsor is! Wij hebben alle WordCampNL's sinds de eerste editie in 2012 bezocht. Ieder jaar weer halen we veel energie uit de community en zijn we ook blij al je vragen te beantwoorden. Bemachtig de […]

 • Kaartjes WordCampNL WCNL2015 zijn te koop!

  WordCampNL

  De kaartjes voor het WordPress event van het jaar zijn beschikbaar! Mede mogelijk gemaakt door ManagedWPHhosting.nl die ook dit jaar weer trotse Silver Sponsor is! Bemachtig ze snel op https://netherlands.wordcamp.org/2015/2015/08/17/tickets-voor-wcnl-editie-2015-zijn-beschikbaar/ Zien we je daar? ps: Bekijk ook snel de goodie bag of .. als je echt niet kunt wachten kijk dan op onze homepage: http://www.managedwphosting.nl/

 • Makkelijk je WordPress laadtijd versnellen door plaatjes kleiner te maken zonder te moeten programmeren

  The quest for speed

  Gebruik je een visual editor zoals Visual Composer of een andere "builder" in een thema zoals Enfold, Divi of Avada? Dan kun je daar smalle kolommen maken en daar plaatjes in zetten. Grote kans dat je je plaatjes te groot gebruikt. En dat vertraagt je site. Wij laten zien hoe simpel het is om de […]