Gebruik je de RSS feed actief voor het automatisch laten mailen van je berichten via een dienst zoals mailchimp? Wil jij ook makkelijk je eigen gekozen plaatje in je RSS gebruiken? Hoe mooi zou het zijn als je ook je gekozen blog hoofdplaatje kunt tonen in je email!

Uiteraard is een "RSS image plugin" zo gevonden en aangezet. Er is veel aanbod. Het probleem is dat de meeste plugins veel instellingen hebben of gewoon het plaatje direct boven (of onder) je blogbericht zetten. Als je dat doet heb je geen controle over waar je het plaatje in je RSS wilt hebben.

Wij kozen daarom voor "RSS Featured Image" van Jordy Meow. Deze plugin heeft niet alleen maar 5-sterren reviews, maar hij doe ook precies wat je verwacht, zonder overbodige aanpassingen. Deze plugin voegt dit stukje toe aan je RSS feed " media:content " (kijk naar op https://www.managedwphosting.nl/feed/), en dat is echt goed, want zo heb je volledige controle waar je het plaatje neerzet.

Gebruik je mailchimp? Dan hoef je bij het losse RSS bericht enkel dit stukje neer te zetten :

*|RSSITEM:IMAGE|*

En je bent klaar! Een puntje van aandacht: standaard krijg je dan de grote variant van het plaatje. Dat kan dus een beeldvullend formaat zijn als dat je originele formaat was dat je op je site hebt gezet. Je wilt dus een medium of thumbnail afmeting gebruiken. Dit is de code die je gebruikt in je child-thema om te zorgen dat je een ander formaat laat zien:

add_filter( 'rfi_rss_image_size' , 'mp_rfi_rss_image_size' );
 function mp_rfi_rss_image_size( $size ) {
   return 'thumbnail';
 }

Het kan zijn dat je mailprogramma nog even het oude formaat laat zien, dat komt door de manier waarop WordPress de RSS feed in geheugen houdt.

Hoe heb jij je RSS feed en je automatische mailings aangepakt?


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • Plugin updates, een handige melding

  Veiligheid

  Wie kent het niet? Er zijn een aantal plugins gedownload of actief op uw site, maar soms ontbreekt het even aan de tijd om duidelijk te zien dat er een broodnodige update klaarstaat. Wellicht een update die essentieel is voor het oplossen van een veiligheidslek!

 • 504 Gateway Timeout en Yoast

  Plugin

  Momenteel krijgen we meldingen dat klanten op verschillende momenten een 504 timeout melding op hun scherm krijgen. Zowel sitebezoekers als ingelogd sitebeheer krijgen de melding. De oplossing is als volgt: Installeer de Yoast Test Helper plugin: https://wordpress.org/plugins/yoast-test-helper/ Zet m aan en ga naar Tools > Yoast Test, in het Nederlands heet dit Extra > Yoast […]

 • Makkelijk zien welke mails er verstuurd worden

  Plugin

  Wil je weten of een registratiemail wel "de deur uitgaat" ? Of waarom een plugin vreemd doet met mail?