RSS voorzien van featured images (de nette manier)

Inhoudsopgave van: RSS voorzien van featured images (de nette manier)

Categorie: Plugin | Tags: featured, feed, image, mailchimp, plaatje, rss

Gebruik je de RSS feed actief voor het automatisch laten mailen van je berichten via een dienst zoals mailchimp of mailerlite? Wil jij ook makkelijk je eigen gekozen plaatje in je RSS gebruiken? Hoe mooi zou het zijn als je ook je gekozen blog hoofdplaatje kunt tonen in je email!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Uiteraard is een "RSS image plugin" zo gevonden en aangezet. Er is veel aanbod. Het probleem is dat de meeste plugins veel instellingen hebben of gewoon het plaatje direct boven (of onder) je blogbericht zetten. Als je dat doet heb je geen controle over waar je het plaatje in je RSS wilt hebben.

Wij kozen daarom voor "RSS Featured Image" van Jordy Meow. Deze plugin heeft niet alleen maar 5-sterren reviews, maar hij doe ook precies wat je verwacht, zonder overbodige aanpassingen. Deze plugin voegt dit stukje toe aan je RSS feed " media:content " (kijk naar op https://www.managedwphosting.nl/feed/), en dat is echt goed, want zo heb je volledige controle waar je het plaatje neerzet.

Gebruik je nog mailchimp? Dan hoef je bij het losse RSS bericht enkel dit stukje neer te zetten :

*|RSSITEM:IMAGE|*

En je bent klaar! Een puntje van aandacht: standaard krijg je dan de grote variant van het plaatje. Dat kan dus een beeldvullend formaat zijn als dat je originele formaat was dat je op je site hebt gezet. Je wilt dus een medium of thumbnail afmeting gebruiken. Dit is de code die je gebruikt in je child-thema om te zorgen dat je een ander formaat laat zien:

add_filter( 'rfi_rss_image_size' , 'mp_rfi_rss_image_size' );
 function mp_rfi_rss_image_size( $size ) {
     return 'thumbnail';
 }

Het kan zijn dat je mailprogramma nog even het oude formaat laat zien, dat komt door de manier waarop WordPress de RSS feed in geheugen houdt.

Hoe heb jij je RSS feed en je automatische mailings aangepakt?

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen