Opnieuw beginnen met WordPress

Inhoudsopgave van: Opnieuw beginnen met WordPress

Categorie: Handige tip | Tags: database, opnieuw, reset, resetten, wp-config

Hoe start je helemaal opnieuw met WordPress ?

Soms wil je enkel de ongebruikte tags verwijderen of liever alle taxonomieen (tags, categorieen en andere set) verwijderen, maar het kan ook gebeuren dat je volledig leeg wilt (her-) starten.

Opnieuw starten is heel simpel, je gaat in je bestandsverkenner van je webhost ( of via SSH/FTP in filezilla ) naar de wp-config.php. Daar zoek je naar de variabele genaamd $table_prefix. In het voorbeeld zie je dat daar H68U_ staat. Het enige dat je hoeft te wijzigen is die tekst. Zet daar dan bijvoorbeeld H68U2_ neer en je bent al klaar.

De variable $table_prefix is hier gedefinieerd als H68U_

Wil je ook de boel netjes opruimen in je database? Ga dan naar je database beheer ( dat is meestal phpmyadmin ) en zoek in dit geval naar alle tabellen die starten met H68U_, vink ze aan en klik op "Tabellen verwijderen". Er zal direct een popup komen OF een tussenscherm ( zoals in het plaatje hier ), je dubbelcheckt of de tabellen echt kloppen met H68U_ en je gooit ze weg, klaar!

De logins voor je database beheer vind je in die zelfde wp-config.php wat naar boven. Zoek naar DB_USER en DB_PASSWORD.

Selecteer hier alle tabellen met de startnaam H68U_, en klik dan op de dropdown waarbij je kiest voor "Tabellen verwijderen"
Het controlescherm, zorg dat je alleen tabellen hebt gepakt die met H68U_ starten.

Vanaf hier kun je opnieuw naar jesite.nl/wp-admin gaan, en dan vraagt WordPress om nieuwe beheerders-gegevens in te vullen. Na het inloggen kun je meteen aan de slag met een verse site.

Was je site al best actief voorheen? Gooi dan in je bestandsbeheer ook de map wp-content/uploads geheel weg, daarmee verwijder je alle media uploads van de server.

Belangrijk

Gooi NIET WP Core weg ( dat is bv wp-admin of wp-login.php, maar ook de twenty-x thema mappen ) , die beheren en beveiligen wij namelijk.

Er is geen enkele noodzaak om die weg te gooien want daar zit nooit eigen code van de site in. Het is namelijk de WordPress basis.

Let op dat je de wp-config ook bewaart

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen