Publiceer je wel eens een bericht, om je enkele seconden later te beseffen dat je nog tussenkoppen en alt-tags aan je foto's had moeten toevoegen? Met een checklist je WordPress bewerk scherm kun je er zeker van zijn dat je alle belangrijke zaken hebt gedaan voordat je bericht de wereld in gaat. Je kunt hier de gratis Advanced Custom Fields plugin voor gebruiken.

Maak een checkbox veld

Checkboxes zijn een ingebouwde optie met ACF, je hoeft alleen maar een lijstje met opties, elk op hun eigen regel, te maken. Dit is hoe mijn veld er uit ziet in de backend:

Ideeën nodig voor je checklist?

 • Neem een pauze tussen schrijven en redigeren
 • Verbeter de titel
 • Gebruik tussenkoppen en bullet-lijsten
 • Afbeeldingen zijn in het juiste formaat geüpload
 • Afbeeldingen hebben alt tags
 • Yoast SEO is groen
 • Yoast Leesbaarheid is groen
 • Link naar andere berichten
 • Wijs categorieën en tags toe
 • Eindig met een Call To Action: een link naar een dienst of product, of inschrijven voor je nieuwsbrief.
 • Is dit bericht waardevol voor mijn (potentiële) klant?
 • Bekijk het bericht voorbeeld 

Stel de veld weergave opties in

Je wil deze checklist alleen zien bij berichten. Standaard staan de locatie regels ingesteld op alleen te tonen als het Post type een post (bericht) is, dus hier hoef je niets aan te veranderen.

Waarschijnlijk wil je wel veranderen waar en hoe de checklist op het bewerk scherm toont. Een logische plaats is de zijbalk, dus verander de positie naar Zijkant.

Je kunt ook de Stijl veranderen, als je een voorkeur hebt voor hoe je checklist er uit komt te zien. Hieronder zie je het verschil tussen Standard (links) en Seamless (rechts):

Afvinken maar!

Zodra je de veld groep opslaat, komt het te voorschijn op de bewerkschermen die je hebt ingesteld. Als je het niet ziet, controleer dan even de Scherminstellingen in de rechterbovenhoek van je scherm om er zeker van te zijn dat het daar ingeschakeld is.

De veld waarden worden opgeslagen waneer je het bericht opslaat (ongeacht de status). Omdat we geen template code hebben toegevoegd, worden ze alleen gebruikt aan de admin kant. Dat is ook het doel hier, dus we zijn klaar!

Je kunt gemakkelijk dezelfde methode gebruiken om een leeg tekstvak te maken voor notities en herinneringen.

Geen zin om het zelf te doen?

Je kunt mijn veldexport downloaden en importeren in WordPress. Je hoeft dan alleen de Advanced Custom Fields plugin te installeren en mijn export te importeren.


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • Plugin updates, een handige melding

  Veiligheid

  Wie kent het niet? Er zijn een aantal plugins gedownload of actief op uw site, maar soms ontbreekt het even aan de tijd om duidelijk te zien dat er een broodnodige update klaarstaat. Wellicht een update die essentieel is voor het oplossen van een veiligheidslek! Over Anouska RoodAnouska Rood helpt zelfstandige dienstverleners aan een professionele uitstraling met […]

 • Kaartjes WordCampNL WCNL2016 zijn te koop!

  WordCampNL

  De kaartjes voor het WordPress event van het jaar zijn beschikbaar! Mede mogelijk gemaakt door ManagedWPHosting.nl die ook dit jaar weer trotse sponsor is! Wij hebben alle WordCampNL's sinds de eerste editie in 2012 bezocht. Ieder jaar weer halen we veel energie uit de community en zijn we ook blij al je vragen te beantwoorden. Bemachtig de […]

 • Kaartjes WordCampNL WCNL2015 zijn te koop!

  WordCampNL

  De kaartjes voor het WordPress event van het jaar zijn beschikbaar! Mede mogelijk gemaakt door ManagedWPHhosting.nl die ook dit jaar weer trotse Silver Sponsor is! Bemachtig ze snel op https://netherlands.wordcamp.org/2015/2015/08/17/tickets-voor-wcnl-editie-2015-zijn-beschikbaar/ Zien we je daar? ps: Bekijk ook snel de goodie bag of .. als je echt niet kunt wachten kijk dan op onze homepage: http://www.managedwphosting.nl/ Over Anouska […]