Is W3 Total Cache wel echt nodig?

Inhoudsopgave van: Is W3 Total Cache wel echt nodig?

Categorie: The quest for speed | Tags: w3tc, W3TotalCache

Stel, je gebruikt een snelle varnish cache of wellicht een Nginx microcache, heb je dan wel W3TC nodig?

Laten we uitgaan van een situatie waarin page caching al geregeld is door een (andere) cache plugin, varnish of Nginx microcache. Er zijn daarnaast een aantal zaken die met deze plugin juist heel goed te regelen zijn en een hoop gedoe met bewerken van .htaccess bestanden tegengaat. Bespaar ook tijd en kijk naar deze opties die wellicht niet meteen te boven schieten:

Minify en combine van JavaScript en CSS bestanden

Eerlijk is eerlijk, puur aanzetten van alle minify opties en hopen dat de boel blijft werken .. is een no-no. Selectief werken en testen is een must.
Maar met de juiste instellingen kun je hele mooie zaken bereiken om zo minder verzoeken naar de server te sturen en daarbij ook nog eens de verzoeken qua data-hoeveelheid zo klein mogelijk te houden.

Onze tips: De algemene WordPress snelheidsgeboden

Cache warm houden

Het is mogelijk om de sitemap als basis uitgangspunt te gebruiken en zo periodiek door uw site te wandelen. Dit houdt uw cache warm zodat bezoekers een veel kleinere kans hebben om tegen een koude cache aan te lopen. Een koude cache betekent dat het cache bestand is geinvalideerd door de tijd en er een volledig WordPress verzoek gemaakt moet worden .. en dat kost tijd en dus snelheidsverlies. Een alternatief is overigens de plugin Warm cache.

Cache invalidatie en browser cache

Met deze optie kunt u voor bepaalde typen bestanden en pagina's met 1 klik op de knop de vervaltijden (expires) en gzip aanzetten, een must voor iedere webmaster die een moderne site heeft.
Ook is is heel makkelijk te zorgen dat uw caches wel regelmatig ververst worden, zeker in combinatie met de varnish invalidatie optie.

Cache groepen

Wellicht de minst gebruikte functie, maar wel een interessante. Stel dat er 2 thema's zijn en deze op basis van user agent gekozen worden, dan wil je natuurlijk niet een desktop theme uit een cache zien als je met een mobiel naar de site gaat. Hiermee los je dat probleem voor eens en altijd op.
Disclaimer: De groepen behoeven mogelijk handmatige revisies.

Laat onze WordPress experts uw site versnellen

Object caching

Transients, de vertaalplugin WPML of bijvoorbeeld WooCommerce slaan vaak veel stukjes informatie op. Vaak is dat informatie die om te genereren veel tijd kost, en door deze als object op te slaan kan dit heel veel laad-tijd schelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief




Een ogenblikje



Bedankt voor je inschrijving!


 

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *



Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen