Ik wil niet dat mijn site als onveilig wordt gezien

Inhoudsopgave van: Ik wil niet dat mijn site als onveilig wordt gezien

Categorie: Veiligheid | Tags: avg, gdpr, ssl, user experience

Vaakgehoord: Ik heb een site en in browsers krijgen mijn bezoeker een melding. "Deze verbinding is onveilig." Maar ik heb nog geen certificaat. Wat moet ik doen?

En vaak aanvullend: Welk type certificaat moet ik dan hebben? Er zijn er zo veel om uit te kiezen. Ik wil gewoon die melding weg hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Hoe je je WordPres site met formulieren niet meer als onveilig laat tonen

Er is maar een optie: Installeer een SSL certificaat. Daarmee laadt je site niet meer op het http adres. Hij gebruikt voortaan https in de adresbalk.
Welk type je kiest maakt niet uit.

Het mooiste is dat de verbinding tussen de server en je bezoeker versleuteld is. Daarmee minimaliseer je de kans dat iemand de internetlijn "afluistert" en zo aan adres of persoonsgegevens (zoals woonadres, telefoonnummer, etc) komt. Qua privacy ben je qua AVG (GDPR) hiertoe trouwens verplicht.

Welk SSL certificaat moet ik kiezen

Als het je puur wil dat niemand een "onveilig" melding krijgt, kies dan LetsEncrypt als SSL aanbieder. Zeker als je een kleine site hebt met eigenlijk maar een simpel contactformulier erop.

Heb je echter meer formulieren, een ledensite (membership), een webshop of wil je gewoon extra vertrouwen uitstralen? Kies dan voor Sectigo (voorheen Comodo) als aanbieder. Hiermee worden er extra checks gedaan die jou als persoon en bedrijf verifiëren. Want iedere site die verboden middelen verkoopt kan LetsEncrypt installeren. Wellicht wil je niet aansluiten bij een aanbieder die vooralsnog geen extra checks doet. Lees op Managedwphosting.nl/ssl-wordpress-hosting-https-certificaat of je juist voor Organisatie validatie (OV) of wellicht voor Extended validatie (EV) moet gaan.

Hoe krijg ik een WordPress SSL certificaat

Wij installeren alles van a tot z. Wij regelen de hele (pre-) validatie en doen een zoek en vervang in je database. Ook zetten we een nette doorstuur op van http naar je nieuwe https adres.

Bekijk wat wij allemaal voor je regelen

Al klant bij ons? Bestel hier je eigen WordPress certificaat:

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *



Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen