Vaakgehoord: Ik heb een site en in browsers krijgen mijn bezoeker een melding. "Deze verbinding is onveilig." Maar ik heb nog geen certificaat. Wat moet ik doen?

En vaak aanvullend: Welk type certificaat moet ik dan hebben? Er zijn er zo veel om uit te kiezen. Ik wil gewoon die melding weg hebben.

Hoe je je WordPres site met formulieren niet meer als onveilig laat tonen

Er is maar een optie: Installeer een SSL certificaat. Daarmee laadt je site niet meer op het http adres. Hij gebruikt voortaan https in de adresbalk.
Welk type je kiest maakt niet uit.

Het mooiste is dat de verbinding tussen de server en je bezoeker versleuteld is. Daarmee minimaliseer je de kans dat iemand de internetlijn "afluistert" en zo aan adres of persoonsgegevens (zoals woonadres, telefoonnummer, etc) komt. Qua privacy ben je qua AVG (GDPR) hiertoe trouwens verplicht.

Welk SSL certificaat moet ik kiezen

Als het je puur wil dat niemand een "onveilig" melding krijgt, kies dan LetsEncrypt als SSL aanbieder. Zeker als je een kleine site hebt met eigenlijk maar een simpel contactformulier erop.

Heb je echter meer formulieren, een ledensite (membership), een webshop of wil je gewoon extra vertrouwen uitstralen? Kies dan voor Sectigo (voorheen Comodo) als aanbieder. Hiermee worden er extra checks gedaan die jou als persoon en bedrijf verifiëren. Want iedere site die verboden middelen verkoopt kan LetsEncrypt installeren. Wellicht wil je niet aansluiten bij een aanbieder die vooralsnog geen extra checks doet. Lees op Managedwphosting.nl/ssl-wordpress-hosting-https-certificaat of je juist voor Organisatie validatie (OV) of wellicht voor Extended validatie (EV) moet gaan.

Hoe krijg ik een WordPress SSL certificaat

Wij installeren alles van a tot z. Wij regelen de hele (pre-) validatie en doen een zoek en vervang in je database. Ook zetten we een nette doorstuur op van http naar je nieuwe https adres.

Bekijk wat wij allemaal voor je regelen

Al klant bij ons? Bestel hier je eigen WordPress certificaat:


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • SSL certificaat garantie, wat is het nu echt?

  Veiligheid

  Iedere certificaat leverancier heeft de mogelijkheid om bij de uitgifte van een geldbedrag (in het Engels: warranty) certificaat garantie te geven. De grote spelers zoals Sectigo (voorheen Comodo), GeoTrust en Globalsign hebben voor hun instap SSL certificaat een garantie van al 10.000 dollar. En dat loopt op naarmate je een duurder certificaat koopt, tot miljoenen garantie! Maar .. […]

 • Makkelijk zien welke template file gebruikt wordt in je site en WooCommerce shop

  Plugin

  Soms ben je met een site bezig, en je weet maar niet welke PHP template er gebruikt wordt. Met deze plugins kun je heel snel inzicht krijgen welke template er voor een specifieke pagina gebruikt wordt. Zelfs voor WooCommerce (sub) templates is een oplossing!

 • Genesis site problemen met WordPress 4.x of WP Views/types

  Algemeen

  Afgelopen weken kwamen we op meerdere sites de volgende http 500 errors tegen. Deze Genesis site problemen zorgen ervoor dat het volgende niet meer werkt: Bewerken werkt niet, ook met of zonder child theme Het bekijken van archieven / tags /categorieeen op de site werkt niet, in combinatie met WP Views/types