Cloudflare always on(line) of toch always off(line) ..

Inhoudsopgave van: Cloudflare always on(line) of toch always off(line) ..

Categorie: The quest for speed | Tags: always online, CDN, Cloudflare

Cloudflare, een grote dienst die gratis start en pakketten heeft tot meer dan 200 dollar per maand.
Vaak gebruikt (net als de betaalde sucuri dienst) voor sites die vaak onder aanval zijn of als gratis CDN (tip: lees ook Heb ik een Content Delivery Network (CDN) nodig? ).
Een van de features in alle pakketten is de "Always Online" functie van Cloudflare. Die belooft dat zelfs als de webserver onbereikbaar is nog een "gecached-te" versie van je site aan je bezoekers te tonen. Lees hier hoe ze het zelf beschrijven: https://www.cloudflare.com/always-online/

Hoe werkt Always Online precies?

Cloudflare krijgt alle verkeer binnen van je website bezoekers. Onder water haalt Cloudflare je site op bij je oorspronkelijke webserver en stuurt die dan naar je bezoekers door.
Om niet iedere keer bij je webserver aan te moeten kloppen houdt Cloudflare plaatjes en andere bestanden "in geheugen". Dit heet caching en versnelt de tijd om je site te laden.

Always Online belooft dat als Cloudflare geen bestanden kan ophalen van je webserver dat je bezoekers tijdelijk een volledig gecached-te versie van je site te zien krijgen en dus lekker door kunnen surfen en klikken op je site. Klinkt mooi, maar t werkt niet (volledig).

cloudflare_melding_site_offline

Waarom werkt Always Online niet voor jou situatie?

  1. Je moet het actief aanzetten (het staat niet standaard aan): https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200168006
  2. De versie die Cloudflare aan je bezoekers laat zien kan met gemak 7 dagen geleden in het geheugen opgenomen zijn en dus (hele) oude informatie tonen. De Pro versie 3 dagen (kost 20 euro per maand) en de Business versie iedere dag (kost nu 200 dollar/maand).
  3. Meestbezochte pagina's staan in de cache, dus niet alles kan getoond worden
  4. Je formulieren en zoeken op je site werken niet meer. Want de afhandeling (zoals het sturen van een mailtje) van een formulier gebeurt altijd door je eigen webserver. En die is op dat moment onbereikbaar ..

Waar moet ik op letten?

  1. Kies een host met een goede uptime en snelle reactietijden bij calamiteiten
  2. Denk echt na of je een CDN nodig hebt, zie: Heb ik een Content Delivery Network (CDN) nodig?
  3. Weet dat je DNS servers ook een bottleneck kunnen zijn, gaan die offline, dan is je hele site offline. Zelfs als je webserver wel werkt.
  4. Zorg indien nodig dat er een externe fallback situatie is waarbij je essentiële delen van de site gewoon blijven werken
  5. Vergeet ook niet dat als je veel bezoekers hebt je site online moet blijven, zie bijvoorbeeld: https://www.managedwphosting.nl/artiesten-wordpress-hosting-snel-schaalbaar-en-betrouwbaar/

Samen praten over een oplossing die echt werkt?

Doen!

  • Een korte vraag om massa robot inzendingen tegen te gaan.
    Bijvoorbeeld: Zoekmachine, via een vriend, via een andere site etc..

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief




Een ogenblikje



Bedankt voor je inschrijving!


 

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *



Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen