Als je googelt op ‘beste wordpress hosting’, krijg je natuurlijk een groot aantal zoekresultaten met allemaal lijstjes. Dat lijkt lekker makkelijk, maar hoe groot is de kans dat je daarmee echt de beste WordPress hosting provider voor jouw website vindt? Dat kun je niet zomaar weten natuurlijk. Daarom helpen wij jou om zelf te kunnen bepalen wie de beste webhost is voor jouw WordPress website.

Waarom is goede WordPress hosting belangrijk?

Allereerst waarom je liefst gelijk de beste hostingprovider vindt voor jouw website. In 1 zin: je wilt geen ellende achteraf. Wanneer er iets mis is, ontdek je pas waarom je beter bij een echt goede hostingprovider zat. Maar wat is goed?

Wanneer is hosting goed?

Je weet zelf vast ook wel dat wanneer je in een groep vraagt wat “de beste x“ is, je veel verschillende antwoorden krijgt. Zo wordt in bijvoorbeeld Facebookgroepen ook regelmatig gevraagd naar een goede hostingprovider. En dan krijg je bijna net zoveel verschillende namen als je reacties krijgt. Aan jou om in ieder geval een paar selectiecriteria te bepalen. En hoe belangrijk je ieder van die criteria vindt.

Waarop selecteer je jouw provider?

Of je nu al wat weet over websites, techniek en hosting of niet, je wilt geen ellende. En dus wil je een hostingprovider die aansluit bij jouw wensen en liefst nog een beetje meer. Sterker nog, waarschijnlijk weet je zelf ook nog niet wat jouw wensen zijn, omdat het niet echt jouw materie is. Dus helpen we jou om een aantal punten op een rijtje te zetten, zodat je er eens goed over na kunt denken welke belangrijk zijn en in welke mate.

Checklist WordPress webhosting

Deze punten helpen jou naar de beste webhosting voor jouw WordPress website. Hierbij mag je gerust zelf keuzes maken en punten negeren. Het beste advies dat we je kunnen geven is om wel voor jezelf te bepalen welke punten jij echt heel belangrijk vindt. Daarnaast is het niet verkeerd de andere punten ook te onderzoeken, je weet maar nooit…

Let bij de keuze voor je webhost op:

 • Specialisatie in of in ieder geval kennis van WordPress: als er iets is met je website, heb je niks aan een hostingpartij die verwijst naar een ander zonder duidelijk te maken wat er mis is en waarom het niet aan de hosting ligt. Grondige kennis van WordPress is essentieel in crisissituaties.
 • Backups: hoe vaak maken ze een backup en hoe lang worden de backups bewaard?
 • Snelle servers: hoe lang wacht jij tot een webpagina laadt? Waarschijnlijk maximaal een seconde of 3. Je wilt geen bezoekers verliezen door een trage website en snelle servers liggen daaraan ten grondslag. En dat heeft ook positieve invloed op jouw posities in Google. Gebruiken ze wel enterprise SSD schijven en technieken zoals litespeed en vanish?
 • Bereikbaarheid van de helpdesk: als je een goede hostingprovider hebt, heb jij de supportdesk waarschijnlijk nauwelijks nodig. En áls je ze nodig hebt, is het wel fijn als ze er zijn wanneer jij ze nodig hebt. Dus ook buiten kantooruren. Daarbij is het ook prettig als je ze kunt bellen en niet hoeft te wachten tot ze reageren op je supportticket of chatbericht als je het nodig hebt.
 • Beveiliging: wat doet een webhost aan beveiliging tegen kwaadwillenden? Jij zou je niet bezig moeten houden met het voorkomen van hacks, dat is een specialisme dat bij jouw hostingprovider hoort te liggen. Deze zorgt voor een login die niet zomaar te hacken is en installeert waar nodig enkel de hoognodige plugins voor de beveiliging van jouw WordPress website.
 • SSL-certificaten: hoewel dit ook met veiligheid te maken heeft, is dit niet per se hetzelfde als de beveiliging. Met een SSL-certificaat voorkom je vooral dat kwaadwillenden de gegevens kunnen onderscheppen die je websitebezoeker met je deelt. Eigenlijk zou SSL standaard moeten zijn en een goede webhost levert dus standaard hosting met SSL aan.
 • CDN mogelijk: om jouw website nog wat sneller te maken kan een Content Delivery Network (CDN) de oplossing zijn. Met name wanneer je bezoekers vanuit verschillende landen krijgt, is een CDN wel zo prettig. Zware bestanden zoals afbeeldingen worden dan gehost op servers in het land van jouw bezoeker, wat zorgt voor een snellere laadtijd van jouw webpagina’s. En die snelheid vinden we belangrijk toch?
 • Gratis verhuisservice: wanneer je een bestaande website naar een andere hostingprovider verhuist, kan er het nodig misgaan. Doet jouw nieuwe provider dat, dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Zij zorgen voor backups en een vlekkeloze verhuizing. In het gunstigste geval zelfs zonder extra kosten.
 • Optimalisatie van jouw website: naast snelle servers is een technisch optimale website ook van belang voor een goede laadtijd. Een webhost met kennis van WordPress weet op welke punten een website technisch nog verbeterd kan worden. Wat als ze die optimalisatie ook nog eens kosteloos voor je doen wanneer je voor hen kiest?
 • Besturingssysteem van de servers: zoals jouw computer draait op een besturingssysteem, doen servers dat ook. Die bepalen net als bij een computer de snelheid, stabiliteit en prijs. Vraag de hostingprovider waar de servers op draaien en waarom.

Je ziet, er valt wat te kiezen wanneer je een (nieuwe) hostingprovider zoekt. Bepaal zelf waaraan de beste WordPress hosting voor jou moet voldoen en bevraag een aantal partijen die jou aanspreken. Vraag ze ook eens of ze een testkopie van jouw website op hun servers willen draaien om zo de snelheid te kunnen vergelijken.

Vraag hier jouw testkopie aan bij ManagedWPHosting

Laat je niet blind maken met cijfertjes

Grote kans dat partijen die je benadert jou willen overtuigen met cijfertjes. Ze kunnen zeggen dat ze de snelste WordPress hosting van Nederland hebben. Misschien zijn ze dat ook, maar wees kritisch en vraag door. Zijn werkelijk alle hostingproviders getest en hoe is die steekproef gedaan? Datzelfde geldt voor andere cijfertjes of zelfs awards, die je soms gewoon kunt kopen. Beoordeel ook dat soort dingen kritisch.

Wat zeggen reviews?

Reviews van klanten zijn natuurlijk heel prettig. Als het goed is, zie je dan ook kritische reacties en kun je daarop jouw beslissing baseren. En realistisch gezien kunnen ook reviews gekocht worden. En vergeet niet dat er ook veel klanten reviews zullen achterlaten die geen ervaring hebben met andere webhosts.

Onze tip: maak een longlist en kijk of je daar een shortlist van kunt maken op basis van bovenstaande punten. Onderzoek dan de reviews voor deze hostingproviders op zoveel mogelijk verschillende reviewplatforms. Zitten er grote verschillen in de gemiddelde beoordeling, dan is dat reden om dat nog verder uit te pluizen.

Test het zelf

Eigenlijk weet je pas echt of een webhost de beste voor jou is wanneer je het zelf ervaart. Natuurlijk kun je anderen vragen wie zij aanbevelen, daarbij is de vraag of de eisen die jij stelt dezelfde zijn als de anderen stellen. Het mooist is als je zelf kunt testen hoe een webhost bevalt. Bij ManagedWPHosting bieden we jou sowieso een gratis test aan om de snelheid van onze servers te ervaren.

Test nu gratis en vrijblijvend

Vind nu de beste WordPress hostingprovider voor jouw website

Je hebt dit artikel tot het einde toe doorgenomen? Dan ben je vast echt aan het onderzoeken wat de beste WordPress hostingprovider is voor jouw website. Met deze punten moet je die kunnen vinden. Heb je toch nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Succes met je zoektocht!


Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ervaringen van anderen

Lees ook

 • Aangesloten bij Webwinkelkeur

  Algemeen

  Goed nieuws! ManagedWPHosting is sinds september dit jaar aangesloten bij Stichting Webwinkelkeur als lid. Een topbeslissing, want wij worden extra gecontroleerd en jij kunt ons als kundige leverancier extra waarderen met een online review! Daarmee help je anderen ook een juiste beslissing te maken en voor ons te kiezen voor WordPress webhosting. Zien we je review straks […]

 • Freelance Fridays kiest voor top WordPress hosting

  Algemeen

  Het geinigste netwerk voor freelancers kiest ook voor ManagedWPHosting.nl en daar zijn we bijzonder trots op.

 • WordPress kortingscodes nog even geldig!

  Algemeen

  Een kort bericht, maar wel een lekker bericht! De kortingscodes van WordCampNL zijn nog tot eind november geldig, dus sla je slag! Uiteraard is de korting blijvend, dus niet maar voor een jaartje.

 • Stop met MultiSite!

  MultiSite

  Multisite .. wie kent het niet ? Een snelle manier om fijn meerdere subsites (en dat kan zelfs met meerdere domeinnamen !) te beheren, gebruikersbeheer centraal, maar een keer plugins die je bij moet werken .. heerlijk! Of niet?

 • De snelste WordPress hoster van 2019: wie is het nu echt?

  The quest for speed

  Jaarlijkse lijstjes met “de beste WordPress hoster van 2019”. Vergelijk gratis onze snelste WordPress hosting en zie waarom wij echt de snelste zijn.

 • Algemene (WordPress) snelheidsgeboden

  The quest for speed

  De veelgehoorde vraag is natuurlijk .. "Hoe krijg ik mijn website sneller" ? En het mooie is .. dat het terug te brengen is naar 3 snelheidsregels, zeg maar gerust de 3 snelheidsgeboden. Dit zijn ze: De snelheidsgeboden Zo weinig mogelijk (DNS) connecties Zo weinig mogelijk data "over de lijn" Als je al data moet […]

 • Bruteforce login beveiliging voor WordPress

  Veiligheid

  WordPress is een populair CMS, op het web zijn voldoende statistieken te zien dat van alle CMS- sites WordPress een aandeel van tussen de 20 en 25% heeft. Dat is dus erg veel. WordPress is simpel op te zetten, maar vanwege deze populariteit is het ook bekend wat de loginpagina url is, namelijk /wp-login.php. En daar maken […]

 • #thequestforspeed: website speed test in je WordPress dashboard

  The quest for speed

  Je websitebezoekers verwachten een snelle website. De laadtijd van jou webpagina’s is dus essentieel. Die laadtijd kun je testen in diverse online PageSpeed tools, maar waarom zou je, als die ook gewoon in je WordPress dashboard staat? We leggen je er graag alles over uit.

 • Gebruikersnamen via REST API niet meer publiek

  Veiligheid

  Sinds WordPress 4.7.1 is het mogelijk om via een standaard link op je WordPress site alle gebruikersnamen (en nog meer gegevens) in te zien.

 • Raden van namen via wp-login.php tegengaan

  Veiligheid

  Goed nieuws! Vanaf nu (14 juli 2016 red.) hebben we de meldingen die je ziet bij het inloggen aangepast. Het is daarmee niet meer mogelijk om via een normale login poging (door het invullen van gebruikersnaam en wachtwoord) een gebruikersnaam te raden. Uiteraard had je al de plugin Limit login attempts in gebruik, die blokkeert pogingen om […]

 • SSL certificaat garantie, wat is het nu echt?

  Veiligheid

  Iedere certificaat leverancier heeft de mogelijkheid om bij de uitgifte van een geldbedrag (in het Engels: warranty) certificaat garantie te geven. De grote spelers zoals Sectigo (voorheen Comodo), GeoTrust en Globalsign hebben voor hun instap SSL certificaat een garantie van al 10.000 dollar. En dat loopt op naarmate je een duurder certificaat koopt, tot miljoenen garantie! Maar .. […]

 • Veilige gebruikersnaam check

  Veiligheid

  Sinds vandaag scannen we actief op zwakke gebruikersnamen zoals "admin". Deze zwakke standaard namen worden vaak bij bruteforce pogingen geprobeerd en zijn dus niet bevorderlijk voor uw website veiligheid.

 • Onze keus: een veilige keus

  Algemeen

  Snelheid, veiligheid en ondersteuning: daar staan wij voor bij ManagedWPHosting. Hoe wij dat garanderen? Door volledig zelfstandig te opereren. Wij vallen niet onder een grote paraplu van andere webhostingbedrijven. En werken liever met een eigen server inplaats van een gehuurd exemplaar van iemand anders. Dit maakt dat wij in staat zijn onze eigen keuzes te […]

 • WordPress Veiligheid: 2 Factor Login

  Veiligheid

  Wij vinden veiligheid erg belangrijk. Zo belangrijk dat we je WordPress site standaard al extra beveiligen met een 2 factor login (2FA).