De beste WordPress hosting provider vind je zo

Inhoudsopgave van: De beste WordPress hosting provider vind je zo

Categorie: Algemeen | Tags: beste, checklist, hosting, provider, vinden, webhosting

Als je googelt op ‘beste wordpress hosting’, krijg je natuurlijk een groot aantal zoekresultaten met allemaal lijstjes. Dat lijkt lekker makkelijk, maar hoe groot is de kans dat je daarmee echt de beste WordPress hosting provider voor jouw website vindt? Dat kun je niet zomaar weten natuurlijk. Daarom helpen wij jou om zelf te kunnen bepalen wie de beste webhost is voor jouw WordPress website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang ook onze laatste handige tips en WordPress nieuwtjes.

  • Maximaal 1x per week
  • Makkelijk uitschrijven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Een ogenblikje

Bedankt voor je inschrijving!

 

Waarom is goede WordPress hosting belangrijk?

Allereerst waarom je liefst gelijk de beste hostingprovider vindt voor jouw website. In 1 zin: je wilt geen ellende achteraf. Wanneer er iets mis is, ontdek je pas waarom je beter bij een echt goede hostingprovider zat. Maar wat is goed?

Wanneer is hosting goed?

Je weet zelf vast ook wel dat wanneer je in een groep vraagt wat “de beste x“ is, je veel verschillende antwoorden krijgt. Zo wordt in bijvoorbeeld Facebookgroepen ook regelmatig gevraagd naar een goede hostingprovider. En dan krijg je bijna net zoveel verschillende namen als je reacties krijgt. Aan jou om in ieder geval een paar selectiecriteria te bepalen. En hoe belangrijk je ieder van die criteria vindt.

Waarop selecteer je jouw provider?

Of je nu al wat weet over websites, techniek en hosting of niet, je wilt geen ellende. En dus wil je een hostingprovider die aansluit bij jouw wensen en liefst nog een beetje meer. Sterker nog, waarschijnlijk weet je zelf ook nog niet wat jouw wensen zijn, omdat het niet echt jouw materie is. Dus helpen we jou om een aantal punten op een rijtje te zetten, zodat je er eens goed over na kunt denken welke belangrijk zijn en in welke mate.

Checklist WordPress webhosting

Deze punten helpen jou naar de beste webhosting voor jouw WordPress website. Hierbij mag je gerust zelf keuzes maken en punten negeren. Het beste advies dat we je kunnen geven is om wel voor jezelf te bepalen welke punten jij echt heel belangrijk vindt. Daarnaast is het niet verkeerd de andere punten ook te onderzoeken, je weet maar nooit…

Let bij de keuze voor je webhost op:

Je ziet, er valt wat te kiezen wanneer je een (nieuwe) hostingprovider zoekt. Bepaal zelf waaraan de beste WordPress hosting voor jou moet voldoen en bevraag een aantal partijen die jou aanspreken. Vraag ze ook eens of ze een testkopie van jouw website op hun servers willen draaien om zo de snelheid te kunnen vergelijken.

Vraag hier jouw testkopie aan bij ManagedWPHosting

Laat je niet blind maken met cijfertjes

Grote kans dat partijen die je benadert jou willen overtuigen met cijfertjes. Ze kunnen zeggen dat ze de snelste WordPress hosting van Nederland hebben. Misschien zijn ze dat ook, maar wees kritisch en vraag door. Zijn werkelijk alle hostingproviders getest en hoe is die steekproef gedaan? Datzelfde geldt voor andere cijfertjes of zelfs awards, die je soms gewoon kunt kopen. Beoordeel ook dat soort dingen kritisch.

Wat zeggen reviews?

Reviews van klanten zijn natuurlijk heel prettig. Als het goed is, zie je dan ook kritische reacties en kun je daarop jouw beslissing baseren. En realistisch gezien kunnen ook reviews gekocht worden. En vergeet niet dat er ook veel klanten reviews zullen achterlaten die geen ervaring hebben met andere webhosts.

Onze tip: maak een longlist en kijk of je daar een shortlist van kunt maken op basis van bovenstaande punten. Onderzoek dan de reviews voor deze hostingproviders op zoveel mogelijk verschillende reviewplatforms. Zitten er grote verschillen in de gemiddelde beoordeling, dan is dat reden om dat nog verder uit te pluizen.

Test het zelf

Eigenlijk weet je pas echt of een webhost de beste voor jou is wanneer je het zelf ervaart. Natuurlijk kun je anderen vragen wie zij aanbevelen, daarbij is de vraag of de eisen die jij stelt dezelfde zijn als de anderen stellen. Het mooist is als je zelf kunt testen hoe een webhost bevalt. Bij ManagedWPHosting bieden we jou sowieso een gratis test aan om de snelheid van onze servers te ervaren.

Test nu gratis en vrijblijvend

Vind nu de beste WordPress hostingprovider voor jouw website

Je hebt dit artikel tot het einde toe doorgenomen? Dan ben je vast echt aan het onderzoeken wat de beste WordPress hostingprovider is voor jouw website. Met deze punten moet je die kunnen vinden. Heb je toch nog vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Succes met je zoektocht!

Geef je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *Als je dit artikel leuk vond, dan moet je deze speciaal geselecteerde artikelen ook lezen!


Ervaringen van anderen